● ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ● ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ  ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ●  ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ
1-11-2012 : 48ωρη Απεργία για την Τρίτη 6/11 και την Τετάρτη 7/11, κήρυξε η ΓΣΕΕ ενάντια στην ψήφιση των νέων μέτρων λιτότητας.
 
 
  
 
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ
ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Τ.Υ.Π.Α.Τ.Ε
 
1 & 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012, ημέρες ΠΕΜΠΤΗ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, στα γραφεία του Συλλόγου Συνταξιούχων ΑΤΕ, Αμερικής 6, 6ος όροφος - Ώρες : 9:00 μέχρι 13:00.
----------
 
ΓΣΕΕ : ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ !
 
                                                   26-10-2012
 
Το πραγματικό του πρόσωπο και τις αληθινές του επιδιώξεις αποκάλυψε ο Πρόεδρος του ΣΕΒ. Πίσω από τη μάσκα του «φιλεργατικού» εκπροσώπου των βιομηχάνων επιχείρησε να κρύψει τους χρόνιους και μύχιους πόθους του ΣΕΒ ,αλλά τελικά αποκαλύφθηκε και η τακτική του και ο στόχος του.

Όλως τυχαίως  αυτός ο στόχος συμπλέει με το στόχο και τις απαιτήσεις  του κ. Τόμσεν.

Μπορεί για τον Πρόεδρο του ΣΕΒ οι τριετίες, τα επιδόματα και γενικότερα τα εργασιακά δικαιώματα να είναι «χαϊμαλιά και σκουλαρίκια», για τους εργαζόμενους όμως είναι σημαντικές κατακτήσεις που έχουν κατοχυρωθεί με ΣΣΕ,  είναι αναγκαίες  και βασικές  προϋποθέσεις  για να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.


                                Συνέχεια...
----------
 
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΗΣ : ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ !
 
Ποιος τους ακούει ?...

22-10-2012


Παράνομες έκρινε το Συμβούλιο της Ευρώπης, δυο εργασιακές μεταρρυθμίσεις που υιοθετήθηκαν στην χώρα μας, καθώς αυτές παραβιάζουν όπως έκρινε, τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Στο μη δεσμευτικό αυτό συμπέρασμα κατέληξε η επιτροπή κοινωνικών δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η απόφαση αφορά δυο μέτρα που υιοθετήθηκαν το 2010: το πρώτο σχετίζεται με την παράταση-στον ένα χρόνο-της λεγόμενης «δοκιμαστικής περιόδου» κατά την οποία οι εργαζόμενοι μπορεί να απολυθούν χωρίς ειδοποίηση και την μείωση του κατώτατου μισθού για τους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών στα 2/3 του εθνικού κατώτατου μισθού.

Η επιτροπή αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι δικαιούνται να ειδοποιούνται σε λογικά χρονικά πλαίσια για την απόλυσή τους και ότι η μείωση του κατώτατου μισθού, σημαίνει ότι οι νέοι Έλληνες εργαζόμενοι περνούν κάτω από το όριο της φτώχειας των 580 ευρώ το μήνα.

 
----------
 
ΒΡΑΒΕΥΣΗ
ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ.
 
                                                  15-10-2012

Η Γραμματεία Πολιτισμού της ΟΤΟΕ προσκαλεί στην εκδήλωση βράβευσης των συναδέλφων και συναδελφισσών, που επρώτευσαν στον Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της ΟΤΟΕ για το 2012.

Βραβεύονται οι τρεις επικρατέστεροι στο Πεζογράφημα και την Ποίηση, στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί :την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 19.00 στην αίθουσα του Συλλόγου Εργαζομένων Αγροτικής Τράπεζας (οδός Αμερικής 10, 3ος όροφος)

Θα μιλήσουν για το σύνολο της δουλειάς τους μέλη της Κριτικής Επιτροπής και θα διαβαστούν ποιήματα και κάποια τμήματα των πεζογραφημάτων, από τα βραβευμένα

Η παρουσία σας θα είναι ιδιαίτερη τιμή για τους συμμετέχοντες και την ΟΤΟΕ.

----------
 
Η Τ.Ε. ΓΙΑ ΤΑ
ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΤΕ.
10-10-2012
Επιβεβαιώνει η Τράπεζα της Ελλάδος ότι, κατά την περίοδο 2005- 2006, έγιναν από την Αγροτική Τράπεζα τοποθετήσεις σε σύνθετα χρηματοοικονομικά προϊόντα στη Μ. Βρετανία, χωρίς να έχουν τηρηθεί βασικές διαδικασίες έγκρισης.

Έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδος για επένδυση της Αγροτικής Τράπεζας σε δομημένα ομόλογα στη Μ. Βρετανία, διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, ζητώντας να ενημερωθεί αν έχει βάση δημοσίευμα σχετικά με την ύπαρξη μιας τέτοιας ζημιογόνας επένδυσης.

Η ΤτΕ ενημερώνει τον
βουλευτή, «αναφορικά με τις τοποθετήσεις της Αγροτικής Τράπεζας σε σύνθετα χρηματοοικονομικά προϊόντα στη Μ. Βρετανία,
κατά την περίοδο 2005- 2006, ότι η Τράπεζα της Ελλάδος προέβη σε επιβολή μέτρων εποπτικής φύσης στην
Αγροτική Τράπεζα, κατόπιν ειδικού επιτόπιου ελέγχου
που πραγματοποίησε και από τον οποίο διαπιστώθηκε
ότι δεν τηρήθηκαν βασικές διαδικασίες έγκρισης, μέτρησης, παρακολούθησης και
διαχείρισης των κινδύνων που απέρρεαν από τις εν λόγω τοποθετήσεις».
----------
 
ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ
ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ.
 
                                                       8-10-2012
 
Η Γραμματεία Πολιτιστικού της ΟΤΟΕ γνωστοποίησε τα ονόματα των συναδέλφων, που πρώτευσαν στον φετινό διαγωνισμό Λογοτεχνίας.
 
Τα ονόματα των νικητών μπορείτε να τα διαβάσετε πατώντας ΕΔΩ !...
 
----------
 
ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ - EUROBANK !
 
                                                    5-10-2012
 
Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές τα επιτελεία των δύο τραπεζών εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο μετοχικής συνεργασίας για τη δημιουργία της μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας και βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία.
 
                                  Συνέχεια...
 
----------
 
ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΣΕ
ΚΑΛΕΙ Η ΓΣΕΕ.
 
                                                   4-10-2012

Να συμφωνήσουν και να συνυπογράψουν Εθνική Σύμβαση η οποία θα προβλέπει την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα επίπεδα πριν τις μειώσεις που επιβλήθηκαν με την 6/2012 Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου καλεί με επιστολή της τους εργοδοτικούς φορείς η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ).

«Επανειλημμένα έχετε δημοσίως εκφράσει την αντίθεσή σας στη μείωση κατά 22% του κατώτερου μισθού της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (κατά 32% για τους νέους μέχρι 24 ετών), που επέβαλε κατ' απαίτηση της τρόικας η κυβέρνηση», τονίζει στην επιστολή της η ΓΣΕΕ και προσθέτει, ότι μια τέτοια συμφωνία, «αποτελεί την καλύτερη απάντηση στις προσπάθειες να ακυρωθεί ο ρόλος των φορέων μας τόσο στις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις όσο και σε διαδικασίες ουσιαστικού κοινωνικού διαλόγου».

----------
 
ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ DEAL ΠΕΙΡΑΙΩΣ - ΓΕΝΙΚΗ.
 
                                                     3-10-2012
 
Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία για την πώληση της Geniki Bank καθώς το deal με την Τράπεζα Πειραιώς είναι έτοιμο και αναμένεται να ανακοινωθεί εντός του επόμενου δεκαημέρου...
                                Συνέχεια...
 
----------
 
ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΖΗΤΗΣΕ Η ΤΡΟΪΚΑ !

3-10-2012

Οι διαρθρωτικές αλλαγές στην αγορά εργασίας ήταν το κύριο «μενού» της χθεσινής συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με τους εκπροσώπους των δανειστών, κατα τη διάρκεια της οποίας όμως η τρόικα έθεσε στο τραπέζι ένα νέο αίτημα: τη μείωση του ύψους της αποζημίωσης λόγω απόλυσης. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας το θέμα τίθεται κυρίως από την πλευρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που εκπροσωπεί ο Πολ Τόμσεν.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος σε παλαιότερες δηλώσεις του, έχει αναφέρει ότι το κόστος των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης στην Ελλάδα είναι από τα υψηλότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εξέφρασε την αντίθεσή του στο αίτημα των δανειστών.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας υποστηρίζει, ότι μια τέτοια συζήτηση στην παρούσα φάση θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στην αγορά εργασίας, όπου δεν υπάρχει επαρκής κοινωνική προστασία, όπως θα ήταν ο θεσμός της ασφάλισης ανεργίας, ούτε μηχανισμοί επανόδου των απολυμένων στην αγορά εργασίας.

Αναφέρει επίσης, ότι ήδη έχει συντελεστεί σημαντική μείωση του κόστους των αποζημιώσεων με το νόμο 3863/2010, με τον οποίο έχει μειωθεί από 6 μήνες σε 2 ο χρόνος προειδοποίησης για την απόλυση, ενώ έχει αυξηθεί από 2 μήνες σε 1 έτος, ο χρόνος της δοκιμαστικής πρόσληψης. Θα πρέπει επίσης, τονίζει η πλευρά του υπουργείου να συνυπολογίζεται η μείωση στο ύψος των αποζημιώσεων που έχει επέλθει ήδη λόγω της συνεχούς υποχώρησης του ύψους των μισθών.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου η συζήτηση περιορίστηκε σε απλή καταγραφή αντεπιχειρημάτων και οι εκπρόσωποι των δανειστών δήλωσαν ότι σκοπεύουν να επαναφέρουν το θέμα, χωρίς όμως να το θεωρούν ως προαπαιτούμενο για την επίτευξη συμφωνίας.

 
----------
 
ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΓΣΕΕ
ΣΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΥΣ.
 
                                                     2-10-2012
 
Επιστολές στον Πρωθυπουργό και στους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση, απέστειλε η ΓΣΕΕ, με την οποία ζητά συνάντηση άμεσα και πριν από οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία σχετικά με τα υπό προώθηση άδικα, άνισα και αναποτελεσματικά μέτρα.
 
                                 Συνέχεια...
----------
 
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ !
 
                                                   1-10-2012
 
Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν την Τετάρτη 3/10, οι εργαζόμενοι στην Εμπορική διεκδικώντας τα δικαιώματά τους. καθώς η Γαλλική εργοδοσία πουλάει
την Τράπεζα.
                               Συνέχεια...
  Με την ALPHA συνεχίζουν...
----------
 
ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ.
 
                                                       28-9-2012
 
Πλήθος ρεπορτάζ και άρθρων ακολούθησαν τη συνάντηση των τριών αρχηγών της συγκυβέρνησης, το μεσημέρι της Πέμπτης.
 
Σε όλα, σχεδόν, τα δημοσιεύματα, υπάρχουν πληροφορίες, εμφανώς κατευθυνόμενες, για το περιεχόμενο του πακέτου στο οποίο κατέληξαν και πρόκειται να τεθεί σε νέα διαπραγμάτευση με την τρόικα.
                                 Συνέχεια...
----------
 
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.
 
                                                     27-9-2012
 
Με ένα κείμενο – διακήρυξη που συνυπογράφουν οι επικεφαλείς συνδικαλιστικών οργανώσεων από 11 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και η Διεθνής Συνομοσπονδία Συνδικάτων οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου τάσσονται κατά των βάναυσων μέτρων που εφαρμόζονται στη χώρα μας και ζητούν αλλαγή πολιτικής ώστε να σταματήσει όπως τονίζουν «να οδηγείται η χώρα σε οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία.
 
                                Συνέχεια...
 
----------
 
ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΙΑ
ΗΛΙΚΙΑΣ.
 
                                                       24-9-2012
 
Την «ακαριαία» εφαρμογή της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67, την μεταβατική αύξηση κατά ένα χρόνο, ανά χρόνο, ώστε τα 67 να ισχύσουν από το 2014, ή ακόμη και την εφαρμογή των γνωστών εξαμήνων, περιλαμβάνουν τα βασικά σενάρια που επεξεργάζεται η κυβέρνηση.
 
              Ολόκληρο το άρθρο...
----------
 
ΑΓΟΝΟΣ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ.
 
                                                        21-9-2012

'Αγονος κηρύχθηκε ο διεθνής διαγωνισμός για την πώληση της συμμετοχής της ATEbank στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. Ειδικότερα, σε σημερινή της ανακοίνωση, η "Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ υπό Ειδική Εκκαθάριση" αναφέρει ότι κηρύχθηκε άγονος ο διεθνής διαγωνισμός για την πώληση της συμμετοχής της στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.

Η πώληση της παραπάνω συμμετοχής παραμένει πρωταρχικός στόχος του Ειδικού Εκκαθαριστή, ο οποίος θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό σχετικά με την διαδικασία που θα ακολουθηθεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

 

Υπενθυμίζεται ότι δεσμευτικές προσφορές για την ΕΒΖ είχαν καταθέσει η πολωνική Polski, η βουλγαρική Litex και η ελληνική νηματουργία Επίλεκτος.
 

----------
 
ΑΥΤΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ
 
                                                          20-9-2012

Χρήση του δικαιώματος για αυτα-σφάλιση μπορούν να κάνουν όλοι οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ ηλικίας 55-64 ετών που έχουν απολυθεί στο χρονικό διάστημα από 15/07/2010 έως και 31/12/2012 και παραμένουν άνεργοι, προκειμένου να θεμελιώσουν δικαίωμα σύνταξης λόγω γήρατος, είτε πρόκειται για πλήρη είτε για μειωμένη σύνταξη.

Αυτό αναφέρει διευκρινιστική εγκύκλιος της διεύθυνσης ασφαλί-σεων του ΙΚΑ, ερμηνεύοντας το άρθρο 66 του ν.3996 («Αναμόρ-φωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, ρυθμίσεις θεμάτων Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις»).

                  
             Ολόκληρο το άρθρο...
 
----------
 
Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ 2012
 
                                                          19-9-2012

H Επιτροπή Λογοτεχνών και Κριτι-κών, που ορίστηκε για την κρίση των έργων του Πεζού Λόγου και Ποιημάτων, που απέστειλαν οι εν ενεργεία συνάδελφοί μας, ολοκλήρωσε την κρίση της.

Την κριτική επιτροπή απετέλεσαν οι κύριοι :

l Ζήρας Αλέξης, Κριτικός Λογο-τεχνίας, Πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων.

l Κώστας Κρεμμύδας, πρ. συνάδελφος, Λογοτέχνης, Εκδότη του Περιοδικού «Μανδραγόρας»

l Θανάσης Νάκας, Καθηγητής Γλωσσολογίας Πανεπ/μίου Αθηνών.

Η ανακοίνωση των αποτελε-σμάτων του Διαγωνισμού και η Βράβευση των λογοτεχνικών κειμένων, θα πραγματοποιη-θούν την Τετάρτη 17 Οκτω-βρίου 2012 και ώρα 19.00 στην αίθουσα του Συλλόγου Εργα-ζομένων Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδας, Αμερικής 10, 3ος όρ.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα μιλήσουν τα μέλη της Λογοτε-χνικής Επιτροπής και θα διαβαστούν κομμάτια από τα πρώτα βραβευθέντα κείμενα του Πεζού Λόγου και το αντίστοιχο Ποίημα.

Στην εκδήλωση καλούνται τα Προεδρεία και τα Δ.Σ. των Συλλό-γων μελών της ΟΤΟΕ και φυσικά όλοι οι συμμετέχοντες στο Διαγωνισμό.

Λεπτομέρειες ή πληροφορίες, από τη Γραμματεία Πολιτισμού της ΟΤΟΕ , συν. Τάκη Σκαρτσολιά, τηλ. 210-3643872, 210 3647668, skartsolias@otoe.gr

 
----------
 
ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ
ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
ΣΥΣΤΗΜΑ

17-9-2012

Τον κώδωνα του κινδύνου για επικείμενη κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος στην Ελλάδα εξαιτίας των μέτρων λιτότητας, της διογκούμενης ανεργίας και των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, κρούει προς την ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, σε απόφασή της που υιοθετήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2012 και πρόκειται σύντομα να δοθεί στη δημοσιότητα.

Ανάλογες προειδοποιήσεις έχουν υπάρξει από το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ, αλλά και τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας.

Τα μέτρα για τη δημοσιονομική εξυγίανση απειλούν σοβαρά τη βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού, τονίζει η Επιτροπή, εξηγώντας ότι 1 εκατ. άνεργοι συνεπάγονται ετήσιες απώλειες 5 δισ. για τα Ταμεία, γεγονός που -όπως προβλέπει- θα οδηγήσει σε επιπλέον μειώσεις ασφαλιστικών και κοινωνικών υπηρεσιών, κάτω μάλιστα από τα επίπεδα, που προβλέπει ο Ευρωπαϊκός Κώδικας Κοινωνικής Ασφάλισης, που η Ελλάδα έχει υπογράψει από το 1981.

Ειδικότερα, αξιολογώντας το βαθμό συμμόρφωσης της Ελλάδος προς τα όσα πρεσβεύει ο Ευρωπαϊκός Κώδικας Κοινωνικής Ασφάλισης -που έχει υπογράψει και έχει θέσει σε ισχύ η Ελλάδα από τις 9 Ιουνίου 1981- η Επιτροπή υπουργών τονίζει προς την ελληνική κυβέρνηση και τους εκπροσώπους των δανειστών, ότι τα μέτρα λιτότητας που ελήφθησαν, στο πλαίσιο της δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας, επηρεάζουν σοβαρά τη βιωσιμότητα του εθνικού συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ !...

----------

Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΛΠΑΖΕΙ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΗ!

10-9-2012

Η ανακοίνωση της Γ.Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΙ με τον πιο αυθεντικό τρόπο τη θέση της ΓΣΕΕ για το άδικο και αναποτελεσματικό φορολογικό σύστημα και την εκτεταμένη φοροδιαφυγή και φοροκλοπή.

Διατυπώνουμε για μια ακόμη φορά το αίτημα και την απαίτηση για την άμεση και αποτελεσματική νομοθετική και οργανωτική θωράκιση της φορολογικής πολιτικής, ώστε να μην φορτώνονται μόνιμα και υπέρμετρα φόρους και βάρη μόνον οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.

Ειδικότερα στις σημερινές εποχές των βάρβαρων και σκληρών περικοπών στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους είναι διπλά προκλητικό και άδικο να συνεχίζεται αυτό το πάρτυ της φοροδιαφυγής από τους «επώνυμους» και ανώνυμους ελεύθερους επαγγελματίες.

Είναι γνωστό ότι ανάπτυξη, απασχόληση και κοινωνική πολιτική είναι αδύνατον να υπάρξουν χωρίς καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και φοροκλοπής.

Η ΓΣΕΕ, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι απαιτούν από την Κυβέρνηση και τα κόμματα να επιδείξουν την αναγκαία πολιτική βούληση και να αντιμετωπίσουν σοβαρά και αποφασιστικά το «τέρας» της φοροδιαφυγής πριν αφανίσει την κοινωνία και τη χώρα.

----------

35 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ !

3-9-2012

Μείωση κατά 50% σε σχέση με το 2008 έχουν επιφέρει στο επίπεδο ζωής των ελλήνων οι μειώσεις μισθών-συντάξεων καθώς και οι φορολογικές επιβαρύνσεις ενώ η αγοραστική δύναμη των νέων κατώτατων μισθών ''επέστρεψε'' στο 1978-1979 !
 
 Παράλληλα δυσοίωνες ειναι οι προοπτικές και για το 2013 με την εκτίμηση η ανεργία να αγγίξει το 30%!!
 
Στα συμπεράσματα αυτα καταλήγει η νέα μελέτη για την ελληνική οικονομία του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ η οποία θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της αγωνιστικής δράσης των εργατικών συνδικάτων στα εγκαίνια της ΔΕΘ.
 
Συμφωνα μετά αποτελέσματα της έκθεσης :
 
 
----------
 
ΑΡΧΙΣΕ
Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ Τ.Τ ?

 

----------
 
 

29-8-2012

Ενόψει των κινητοποιήσεων της ΓΣΕΕ στη ΔΕΘ στις 6,7 και 8 Σεπτεμβρίου 2012 στη Θεσσαλονίκη σας γνωστοποιούμε το πρόγραμμα δράσης της Συνομοσπονδίας και των συνδικάτων.

-    Την Πέμπτη 6/9/2012 και ώρα 12.00 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών και συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο IMPERIAL (Αντιγονιδών 13) για το πλαίσιο διεκδικήσεων της ΓΣΕΕ, ενώ θα παρουσιασθεί από το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ περιληπτικά η Ετήσια Έκθεση για την Ελληνική Οικονομία. Στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος τα συνδικαλιστικά στελέχη Πρόεδροι ή Γενικοί Γραμματείς των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων Μακεδονίας και Θράκης.

-    Την Παρασκευή 7/9/2012 τα Προεδρεία των Εργατικών Κέντρων θα κάνουν εξορμήσεις-συσκέψεις με τα πρωτοβάθμια σωματεία στους χώρους εργασίας για την ενεργοποίηση και συμμετοχή των εργαζόμενων στη συγκέντρωση και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων.

-    Το Σάββατο 8/9/2012 και ώρα 18.00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και συλλαλητήριο των συνδικάτων στο Άγαλμα Βενιζέλου με πορεία προς το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. 
 
Για τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των συνδικάτων εκδόθηκε διακήρυξη-ανακοίνωση και αφίσες, οι οποίες αποστέλλονται στα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες για την ενημέρωση, την κινητοποίηση και τη συμμετοχή των εργαζόμενων στο συλλαλητήριο.

 
----------
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ
                 ΤΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥΣ !!!

31-10-2012

 
               Τροπολογία για την ένταξη των Ταμείων Υγείας στο ΕΟΠΥΥ :
 
                             ΥΠΕΡ : 136         ΚΑΤΑ : 143      ΠΑΡΩΝ : 14
 

Ο Κλάδος αγωνίστηκε και πέτυχε μια σημαντική νίκη !

Θυελλώδης ήταν η σημερινή ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τις αποκρατι-κοποιήσεις. Επήλθε σοβαρό ρήγμα στην κυβερνητική συνοχή καθώς αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ επέλεξαν είτε να δηλώσουν “παρών”, είτε να καταψηφίσουν άρθρα και την τροπολογία που αφορά στον ΕΟΠΥΥ.
 
 Πολλοί ήταν οι βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ κυρίως, αλλά και τη ΔΗΜΑΡ που είπαν “όχι” ή “παρών” στην τροπολογία που αφορά στον ΕΟΠΥΥ, αλλά και στα άρθρα 2-3-4 και 5.
 
 Ενδεικτικό εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ είναι το γεγονός ότι στην αρχή της ψηφοφορίας ο Π. Κουκουλόπουλος δήλωσε πως το κόμμα θα ψηφίσει “παρόν” στο άρθρο 4 που αφορά στα Πανεπιστήμια και “όχι” στην τροπολογία για τον ΕΟΠΥΥ.
 
 Οι Βουλευτές ωστόσο δεν ακολούθησαν τη γραμμή καταψηφίζοντας και άλλα άρθρα, ενώ κάποιοι είπαν “ναι” στην τροπολογία. Ενδεικτικό είναι επίσης το γεγονός ότι ο Ε. Βενιζέλος ενώ βρισκόταν στη Βουλή δεν βρέθηκε στην αίθουσα της ολομέλειας για να ψηφίσει. Αυτό έχει προκαλέσει την οργή των βουλευτών του κόμματος. Πολλοί από αυτούς λένε, πως είναι δυνατόν σε ένα τέτοιο θέμα να μην ψηφίζει ο αρχηγός του κόμματος ! Δεν παρέστη στην ψηφοφορία και ο κ. Κουβέλης...

----------

                     
Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ, ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 31/10,
ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΑΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 7μμ.
 
ΟΣΟΙ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ  ΔΕΝ  ΠΡΟΛΑΒΑΝ  Ή  ΔΕΝ  ΜΠΟΡΕΣΑΝ
ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥΣ,
ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ, ΣΗΜΕΡΑ, ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ.
 
 
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ - ΜΟΙΡΑΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
                                                                                              

31-10-2012

Ένας τρεμάμενος και αμήχανος Υπουργός Οικονομικών έκλεισε τις πρώτες πρωινές ώρες (1:30 πμ) τη συζήτηση στη Βουλή με τη φράση «όσο είμαι εγώ Υπουργός, δεν θα επιτρέψω εξαιρέσεις Ταμείων Υγείας από τον ΕΟΠΥΥ».

Έχοντας επίγνωση του μικρού πολιτικού του αναστήματος, ένοιωσε την ανάγκη για έναν τέτοιου τύπου λεονταρισμό… έτσι για να τονώσει την αυτοπεποίθησή του και να προκαλέσει το χειροκρότημα μερικών νυσταγμένων Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Δε φτάνει που λήστεψαν τα Ταμεία Υγείας των τραπεζοϋπαλλήλων με τις πολιτικές τους επιλογές (με το κούρεμα PSI τα 550 εκατομμύρια Ευρώ εισφορών εργαζομένων-εργοδοτών έγιναν 130), τώρα θέλουν να λεηλατήσουν και αυτά που έμειναν, χαρακτηρίζοντας  μάλιστα – ο κύριος Υπουργός – τους τραπεζοϋπαλλήλους ως... Πατρίκιους.

Έφθασε μάλιστα στο σημείο ο κύριος αυτός να συκοφαντήσει την ΟΤΟΕ στους Δημοσιογράφους, για να δικαιολογήσει την αιφνιδιαστική και πραξικοπηματική ένταξη του Ταμείου τους στον ΕΟΠΥΥ, χθες το βράδυ, λέγοντάς τους, ότι «η ΟΤΟΕ ζήτησε να μην εξαιρεθούν οι Δημοσιογράφοι, αφού δεν εξαιρούνται τα Ταμεία Υγείας των Τραπεζοϋπαλλήλων».

Απύθμενο θράσος και εμετική συκοφαντία.

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση αυτή και το πολιτικό προσωπικό που διαθέτει αποδεικνύονται επικίνδυνοι για τη χώρα και την Ελληνική Κοινωνία.

Τα άλλα κόμματα της συμπολίτευσης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, αλλά και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΕΣ-ΚΚΕ δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν την Τροπολογία της ντροπής για την ένταξη των Ταμείων Υγείας των Τραπεζοϋπαλλήλων στον ΕΟΠΥΥ στη σημερινή ψηφοφορία.

Η αντιπροσωπεία της ΟΤΟΕ έμεινε στη Βουλή μέχρι το τέλος της συνεδρίασης, δίνοντας μέχρι την τελευταία στιγμή τη μάχη της ενημέρωσης  - στα Κόμματα και τους Βουλευτές – για το δίκιο του κλάδου μας.

Και σήμερα η ΟΤΟΕ θα βρίσκεται στις 11 το πρωί στη Βουλή, απαιτώντας από όλα τα Κόμματα που δεσμεύτηκαν να καταψηφίσουν την Τροπολογία της ντροπής, να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και οι Βουλευτές τους συγκροτημένα να βρίσκονται ΟΛΟΙ στη Βουλή την ώρα της ψηφοφορίας.

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό και δηλώνουμε κατηγορηματικά, ότι η μάχη θα συνεχιστεί σε κάθε περίπτωση και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, γιατί έχουμε πλέον όλοι πειστεί, ότι οι άνθρωποι αυτοί που εξακολουθούν να υπόσχονται με θράσος, ότι θα σώσουν (άραγε πόσες φορές ακόμα) τη χώρα και την ελληνική κοινωνία, είναι επικίνδυνοι, εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα και σκοπιμότητες και η απάντηση που τους αξίζει για το ΕΓΚΛΗΜΑ που διαπράττουν είναι η ΤΙΜΩΡΙΑ της κοινωνικής κατακραυγής και της απομόνωσης από τα πολιτικά δρώμενα.

----------

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΣΕΕ - ΟΤΟΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ.

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση απέστειλαν, χθες, ΓΣΕΕ και ΟΤΟΕ, ζητώντας την απόσυρση της τροπολογίας για την άμεση ένταξη στον ΕΟΠΥΥ του κλάδου υγείας των Τραπεζοϋπαλλήλων (ΤΑΥΠΕΚΩ).

Προς

Τον Πρωθυπουργό
κ. Αντώνη Σαμαρά
 
Κοινοποίηση :
ΠΑ.ΣΟ.Κ., Πρόεδρο κ. Ευάγγελο Βενιζέλο
ΔΗΜ.ΑΡ., Πρόεδρο κ. Φώτη Κουβέλη
 
 
Θέμα: «Ανάγκη απόσυρσης τροπολογίας για την άμεση ένταξη στον ΕΟΠΥΥ του κλάδου Υγείας των Τραπεζοϋπαλλήλων (ΤΑΥΠΕΚΩ)»
 
 
Κύριε Πρωθυπουργέ,
 
Ζητούμε την άμεση, κατεπείγουσα παρέμβασή σας για την απόσυρση της τροπολογίας, που έχει εισαχθεί στη Βουλή για ψήφιση σήμερα, με την οποία υπάγεται άμεσα στον ΕΟΠΥΥ ο κλάδος υγείας των τραπεζοϋπαλλήλων.
Με την τροπολογία αυτή η κυβέρνηση παραβιάζει κατάφωρα τη νομιμότητα, την αρχή του κράτους δικαίου και της χρηστής διοίκησης, δίνοντας θλιβερό παράδειγμα ανομίας και παραβίασης της έννομης τάξης στην ελληνική κοινωνία.
Μόλις πριν έξι μήνες ψηφίστηκε και ισχύει η παρ.14 του άρθρου 44 του ν. 4075/2012, που έδινε μέχρι την 31-12-2012 υπό αυστηρές προϋποθέσεις τη δυνατότητα ταμείων, τομέων και κλάδων υγείας να εξαιρούνται από την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ.
Στο πλαίσιο αυτού του νόμου η ΟΤΟΕ, θεωρώντας ότι οι νόμοι ψηφίζονται για να εφαρμόζονται, τήρησε με ευλάβεια τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στο νόμο, προχώρησε στη σύσταση του Ενιαίου Ταμείου Υγείας Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΥΤ), με τη μορφή ΝΠΙΔ, σύμφωνα με αναλογιστική μελέτη βιωσιμότητας, την οποία κατέθεσε στην Κυβέρνηση και στην Εθνική Αναλογιστική Αρχή, ολοκληρώνοντας εγκαίρως και πλήρως όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες.
Σημειώσατε ότι τα Ταμεία Υγείας των Τραπεζοϋπαλλήλων δεν έχουν κοινωνικό πόρο ούτε ποτέ επιβάρυναν τον Κρατικό Προϋπολογισμό με κρατική επιχορήγηση, δεδομένου ότι τα αποθεματικά τους διαμορφώνονται με εισφορές εργαζομένων- εργοδοτών.
Οι συνεργάτες σας όφειλαν αυτά να τα γνωρίζουν και να επιχειρηματολογήσουν τεκμηριωμένα απέναντι σε όσους επιχειρούν να επιβάλλουν τη σημερινή τροπολογία, κατά παράβαση κάθε έννοιας νομιμότητας, δεοντολογίας και των αρχών κράτους δικαίου.
Για τους παραπάνω λόγους ζητούμε την απόσυρση της τροπολογίας με προσωπική σας παρέμβαση.

Για τη Γ.Σ.Ε.Ε.

Ο Πρόεδρος           Ο Γεν. Γραμματέας

Γιάννης Παναγόπουλος      Νικόλαος Κιουτσούκης

Για την Ο.Τ.Ο.Ε

Ο Πρόεδρος                     Ο Γεν. Γραμματέας

    Σταύρος Κούκος          Αχιλλέας Μυλωνόπουλος

----------

ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

Σε εξέλιξη βρίσκονται συναντήσεις της ΟΤΟΕ με Διοικήσεις Τραπεζών, ενόψει των αναδιαρθρώσεων, που έχουν δρομολογηθεί, στο Τραπεζικό Σύστημα με τις εξαγορές και συγχωνεύσεις Τραπεζών και τα μεγάλα deals, που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Τις συναντήσεις αυτές ζήτησε η ΟΤΟΕ, προκειμένου να ενημερωθεί για τις προθέσεις και τους σχεδιασμούς των Τραπεζών, που αφορούν στην Απασχόληση και στα δικαιώματα των εργαζόμενων και ταυτόχρονα να θέσει τις δικές της απόψεις για τα θέματα αυτά.

Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί συναντήσεις :

- με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της EUROBANK, κ. Ν. Νανόπουλο
- με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΘΝΙΚΗΣ Τράπεζας, κ. Α Τουρκολιά
- με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και CEO της Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ, κ. Σ. Λεκκάκο,

και αναμένεται συνάντηση με τη Διοίκηση της ALPHA BANK τις προσεχείς ημέρες.

Στις τρεις συναντήσεις που έγιναν, οι εκπρόσωποι των τριών τραπεζών κινήθηκαν στο ίδιο μήκος κύματος, επισημαίνοντας ότι δεν είναι στις προθέσεις τους να θιγούν η απασχόληση και τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων, δεδομένου ότι στην τρέχουσα συγκυρία τέτοιες επιλογές διαταράσσουν το κλίμα των καλών σχέσεων, που είναι αναγκαίο και δεν εξυπηρετούν κανένα.

Τόνισαν, ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών – που αναμένεται – θα αποτελέσει την αφετηρία εκκίνησης για την Οικονομία και τις Τράπεζες, έτσι ώστε στα πλαίσια ενός κεντρικού στρατηγικού σχεδιασμού να ξεκινήσουν οι αναπτυξιακές διαδικασίες, που είναι αναγκαίες.

Η ΟΤΟΕ ζήτησε από τις τράπεζες μαζί με το Επιχειρησιακό Σχέδιο, να καταρτήσουν και ένα Κοινωνικό Σχέδιο, που θα αφορά στους εργαζόμενους και θα περιέχει συγκεκριμένες δεσμεύσεις και μέτρα για την προστασία της απασχόλησης και των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.

Τόνισε, ότι θα παρακολουθήσει όλες τις διαδικασίες των αναδιαρθρώσεων, επικεντρώνοντας ιδιαίτερα στα θέματα που αφορούν στους εργαζόμενους και ζήτησε τη συμμετοχή των εκπροσώπων των εργαζομένων στις επιμέρους Τράπεζες και της ΟΤΟΕ, σε όλες τις διαδικασίες που αφορούν στα θέματα αυτά.

Η δύσκολη περίοδος που διέρχεται η χώρα και η ελληνική οικονομία δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού σε κανέναν και για το λόγο αυτό η ΟΤΟΕ και ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων θα βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα.

----------

ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΔΕΚΟ !

Η ΓΣΕΕ έχει κατ’ επανάληψη εκφράσει με έντονο τρόπο την πλήρη και ριζική διαφωνία της στην εκποίηση των δημοσίων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και δημοσίου συμφέροντος.

Η εμμονή σ’ αυτή την αδιέξοδη νεοφιλελεύθερη πολιτική, προωθεί και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δανειστών και των κερδοσκόπων αρπακτικών που θέλουν να βάλουν στο χέρι τις κερδοφόρες (χρυσοφόρες) επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και την περιουσία του δημοσίου, όσο- όσο και όπως – όπως.

Στο όνομα μείωσης του χρέους και διασφάλισης των δανειστών, απογυμνώνεται το κράτος και τα συμφέροντα των πολιτών, με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες από κάθε κοινωφελή και κοινωνική δραστηριότητα.

Ας σημειωθεί ότι οι επιχειρήσεις αυτές είναι οι μόνες που λειτουργούν ως μοχλοί ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και άσκησης παρεμβατικής και κοινωνικής πολιτικής του κράτους.  

Η σημερινή συζήτηση στη Βουλή, για την έγκριση ή όχι της κάθε μιας ιδιωτικοποίησης είναι ΚΟΡΥΦΑΙΑ συνταγματική και ηθική επιταγή για τους 300 Βουλευτές του Εθνικού Κοινοβουλίου οι οποίοι έχουν εντολή να διασφαλίζουν τη νομιμότητα ,το δημόσιο συμφέρον και μακροπρόθεσμο κοινωνικό  όφελος.

Δεν μπορεί και δεν πρέπει, η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης να ανατεθεί σε δήθεν «ανεξάρτητους τεχνοκράτες» πολύ περισσότερο γιατί τα μέχρι τώρα δείγματα γραφής (εκποίηση του IBC) εμπίπτουν σε εισαγγελική αρμοδιότητα για τις διαδικασίες αλλά και για το ΤΙΜΗΜΑ! Ως ένδειξη διαμαρτυρίας η ΓΣΕΕ και συνδικαλιστικά στελέχη των ΔΕΚΟ, θα πραγματοποιήσουν σήμερα Τρίτη 30/10/12 παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή, ώρα 18:00 και θα επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο του Σώματος και στις Κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

ΟΧΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ «ΔΩΡΑΚΙ» στους ΥΜΕΤΕΡΟΥΣ.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ.

 ----------

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΟ.

30-10-2012

Το Προεδρείο της ΟΤΟΕ στα πλαίσια των επαφών του με τις διοικήσεις των τραπεζών, για τις συγχωνεύσεις και τις αναδιαρθρώσεις, συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα στις 5, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας Πειραιώς κ. Λεκάκο, παρουσία του γενικού διευθυντή κ. Γεωργίου και της αναπληρώτριας γ.δ. κ. Κασελάκη.

Αρχικά η συζήτηση επικεντρώθηκε στο αίτημα της Ομοσπονδίας για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στις τράπεζες, με την πλευρά της Πειραιώς να διαβεβαιώνει, πως δεν υπάρχει σχεδιασμός για απολύσεις, καθώς τo business plan, που έχει γίνει, στηρίζεται στην απασχόληση όλου του υπάρχοντος, σήμερα, προσωπικού.

Ο κ. Λεκάκος σημείωσε, πως το μήνυμα αυτό, η Τράπεζα Πειραιώς το πέρασε την περασμένη εβδομάδα, μέσω των κλιμακίων μελών της διοίκησης, που επισκέφτηκαν την Κρήτη, τη Ρόδο και τη Θεσσαλονίκη.

Στην παρατήρηση του Προέδρου του ΣΕΑΤΕ, για τις σχεδιαζόμενες αναδιαρθρώσεις στις κεντρικές μονάδες, αλλά και στο δίκτυο των καταστημάτων και την σύνδεσή τους με μείωση προσωπικού, οι εκπρόσωποι της Πειραιώς παρουσίασαν τις αναδιαρθρώσεις, τη λειτουργική ενοποίηση των κεντρικών μονάδων, τη συγχώνευση, αλλά και το πιθανό κλείσιμο ορισμένων καταστημάτων, ως διαδικασία ορθολογικοποίησης του δικτύου και απόπειρα εκμετάλλευσης των ιδιόκτητων κτιρίων, η οποία δεν πρόκειται να οδηγήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας, μιας και όπως έχει αποδειχθεί και στις δυο τράπεζες, υπάρχει έλλειψη προσωπικού κι όχι περίσσευμα.

Ο κ. Λεκάκος ανακοίνωσε, πως η μετάπτωση στο ενιαίο μηχανογραφικό σύστημα έχει προγραμματιστεί να γίνει του χρόνου, τον Ιούνιο 2013, και συγκεκριμένα στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, οπότε στο δίκτυο και στα καταστήματα, τόσο της Πειραιώς, όσο και της ΑΤΕ, θα υπάρχει ενιαία μηχανογραφική κάλυψη.

Για τη Γενική Τράπεζα υπάρχει εξαγορά, που θα οριστικοποιηθεί μέχρι 31-12-2012 κι όπως ανακοινώθηκε, θα επιδιωχθεί η αυτόνομη και αυτοδύναμη λειτουργία της για 2 χρόνια, ενώ στη συνέχεια θα αφομοιωθεί από την Πειραιώς – ΑΤΕbank.

Στη δεύτερη φάση της, η συζήτηση στράφηκε στο θέμα των Ταμείων Υγείας, με την Ομοσπονδία να θέτει το ζήτημα της παρέμβασης των διοικήσεων των τραπεζών, για τη μη υπαγωγή τους στον ΕΟΠΥΥ.

Ο κ. Λεκάκος γνωστοποιώντας τη συμμετοχή του, στην πρωινή συνάντηση των τραπεζιτών με τον υπουργό οικονομικών κ. Στουρνάρα, για την ανακε-φαλαιοποίηση, μετέφερε την εκτίμησή του, πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη «να μας πάει όλους στον ΕΟΠΥΥ !...» και πως είναι δύσκολη, έως αδύνατη η προσπάθεια της ΟΤΟΕ, για ν΄ αποτραπεί η ψήφιση της σχετικής τροπολογίας στη Βουλή.

Αφού κατατέθηκε η θέση της Πειραιώς, πως είναι υπέρ της δημιουργίας του Ενιαίου Ταμείου  Υγείας Τραπεζών και εφ΄ όσον δεν υπάρξει νομοθετικός φραγμός, θα συντελέσει στη συγκρότησή του, η συζήτηση πήγε, με πρωτοβουλία του σ. Αμούντζια, στο ΤΥΠΑΤΕ και το μέλλον του.

Οι εκπρόσωποι της Πειραιώς εκτίμησαν, κατ΄ αρχήν, ως αδύνατη τη βιώσιμη λειτουργία του Ταμείου, μόνο με τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της Αγροτικής, μιλώντας για «κλειστό» Ταμείο, χωρίς, δηλαδή, νέα μέλη στο εξής, μιας και όσοι (και όταν…) προσλαμβάνονται, θα εντάσσονται, ως προσωπικό της τράπεζας, υποχρεωτικά, στον ΕΟΠΥΥ.

Ο κ. Γεωργίου ανακοίνωσε, πως η διαδικασία παρουσίασης των αναλογι-στικών μελετών για το Ταμείο Υγείας της ΑΤΕ, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη και ο κ. Λεκάκος απαντώντας στον Πρόεδρο του ΣΕΑΤΕ και στη δήλωσή του, πως η πλευρά των εργαζομένων θα έχει και θα καταθέσει εναλλακτικές προτάσεις για το θέμα του ΤΥΠΑΤΕ, τόνισε στον επίλογό του, ότι η τράπεζα θα εξετάσει, στη συνέχεια, όλα τα ενδεχόμενα, με βάση τα στοιχεία και τις προτάσεις, που θα υπάρχουν και το θεσμικό πλαίσιο που θάχει διαμορφωθεί.   

--------------------

ΠΩΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ, ΑΥΡΙΟ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΑΣ.

29-10-2012

Η ψηφοφορία για την τροποποίηση του Καταστατικού μας θα διεξαχθεί αύριο Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012, με κάλπες σε κάθε κατάστημα και σε κάθε κεντρικό κτίριο, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή όλων των συναδέλφων στη διαδικασία.

Στην εγκύκλιο της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής, για την ψηφοφορία, υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες για τη συγκρότηση των τοπικών εφορευτικών επιτροπών, την διεκπεραίωση της διαδικασίας και την αποστολή των φακέλων στην Αθήνα.

Να τονιστεί πως η ψηφοφορία σ΄ όλο το δίκτυο θα γίνει αύριο Τρίτη 30-10-2012 και μόνο στα γραφεία του ΣΕΑΤΕ, στην Αμερικής 10, οι κάλπες θα είναι ανοιχτές και την Τετάρτη 31-10-2012.

Διαβάστε ολόκληρη την Εγκύκλιο ΕΔΩ !...

--------------------

ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΦΟΒΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ !

28-10-2012

Το οκτάστηλο πρωτοσέλιδο για τις απολύσεις της τράπεζας εκτιμήθηκε στην Ομοσπονδία, ως στοχευμένη διαρροή για τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας στον κλάδο, σε μια συγκυρία, που – πανθομολογούμενα – η αγωνιστικότητα των εργαζομένων ανακάμπτει.

Ο Πρόεδρος της ΟΤΟΕ απάντησε στο δημοσίευμα και σ΄ όσους κρύβονται πίσω του, με την παρακάτω δήλωση :

«Τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε χιλιάδες απολύσεις στις Τράπεζες, διαρρέονται από ορισμένους κύκλους τραπεζιτών με σκοπό να διαμορφώσουν κλίμα φόβου και ανασφάλειας στους εργαζόμενους, προκειμένου να υλοποιηθούν ανέξοδα και με τις λιγότερες δυνατές εργοδοτικές παρεμβάσεις τα σχέδιά τους που αφορούν στην αποσταθεροποίηση της Εργασίας.

Αυτοί οι σχεδιασμοί εξυπηρετούν τους ανταγωνιστικούς σχεδιασμούς εκείνων που τους διαρρέουν και εκδηλώνονται στη πιο κρίσιμη χρονική στιγμή των αναδιαρθρώσεων στις Τράπεζες για τους παραπάνω προφανείς λόγους.

Γνωρίζουν πολύ καλά και οι ίδιοι ότι αν αποπειραθούν να προχωρήσουν σε μαζικές απολύσεις στις Τράπεζες θα υπονομεύσουν το προϊόν της πίστης που είναι το κατ’ εξοχήν τραπεζικό προϊόν, θα υποδηλώσουν σοβαρό πρόβλημα για την ίδια την Τράπεζα και θα οδηγήσουν τους καταθέτες τους σε αθρόες και μαζικές αναλήψεις.

Ας αφήσουν λοιπόν τα κόλπα, τις διαρροές και τις ανεδαφικές και επικίνδυνες επιχειρηματικές επιλογές και ας κοιτάξουν να σχεδιάσουν την ουσιαστική συμβολή τους στην οικονομική ανάπτυξη που έχει ανάγκη ο τόπος.

Η ΟΤΟΕ επισημαίνει ότι θα απαντά άμεσα και αποφασιστικά σε επιλογές και σχεδιασμούς που υπαγορεύονται από κοντόφθαλμες και επικίνδυνες επιχειρηματικές λογικές, που αφορούν στα δικαιώματα των εργαζομένων και υπογραμμίζει ότι η υπεύθυνη στάση που απαιτεί η σημερινή δύσκολη συγκυρία επιβάλλει σε όλους σοβαρότητα και διάλογο και όχι ανεύθυνους τσαρλατανισμούς».

Το δημοσίευμα του ΕΘΝΟΥΣ της Παρασκευής διαβάστε το ΕΔΩ !...

--------------------

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΠΑΤΕ.

27-10-2012

Τόσο η αναπληρώτρια γενικού διευθυντή κ. Κασελάκη, σε επικοινωνία της με τον Πρόεδρο του ΤΥΠΑΤΕ, όσο και ο γενικός διευθυντής κ. Γεωργίου σε επικοινωνία του με τον Πρόεδρο του ΣΕΑΤΕ επιβεβαίωσαν, την Παρασκευή το πρωί, πως η διαδικασία η οποία είχε γνωστοποιηθεί, την προηγούμενη εβδομάδα, θα υπάρξει εντός της επόμενης εβδομάδας.

Σ΄ αυτήν θα κληθούν η διοίκηση του Ταμείου Υγείας και ο Σύλλογος, προκειμένου να συμμετάσχουν, μαζί με τις αρμόδιες υπηρεσίες της τράπεζας, στην παρουσίαση των αναλογιστικών μελετών, από την εταιρεία που τις έκανε, ενώ θα υπάρξει και συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών.

Οι δύο υπηρεσιακοί παράγοντες της Πειραιώς υποστήριξαν πως «…δεν γνωρίζουν να έχει ληφθεί, ακόμα, κάποια απόφαση για το ΤΥΠΑΤΕ…», ενώ ο κ. Γεωργίου, ευρισκόμενος στην Κρήτη, συνοδεύοντας τον κ. Σάλλα στην περιοδεία του, τόνισε, πως η αναφορά που έγινε από τον Πρόεδρο στα Χανιά, μετά από ερώτηση συναδέλφου, εστίαζε στην κυβερνητική πολιτική και την επιδίωξή της να στείλει όλα τα Ταμεία Υγείας στον ΕΟΠΥΥ και δεν περιείχε καμιά ανακοίνωση, για απόφαση που έχει ληφθεί.

Την Παρασκευή το βράδυ, ο Πρόεδρος της Πειραιώς βρέθηκε στο Ηράκλειο, όπου δέχτηκε κι εκεί, ερωτήσεις για την τύχη του ΤΥΠΑΤΕ.

Όπως μετέφεραν οι συνάδελφοι που άκουσαν τον κ. Σάλλα η απάντηση, που δόθηκε είχε περίπου την εξής μορφή : «…ήθελα και θέλω να βοηθήσω, αλλά η προωθούμενη κυβερνητική πολιτική  δεν αφήνει πολλά περιθώρια. Μακάρι ν΄ αλλάξουν τα δεδομένα…».

Επίσης, πάντα σύμφωνα με τους παρόντες συναδέλφους, ο Πρόεδρος της τράπεζας επανέλαβε κι αυτός, την άποψη που την προηγούμενη ημέρα είχε εκφράσει στη Θεσσαλονίκη, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος κ. Αντωνιάδης, πως η διοίκηση δεν σκοπεύει να κλείσει καταστήματα της ΑΤΕ, ούτε ν΄ απολύσει υπαλλήλους της.

Την Παρασκευή το μεσημέρι η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του ΣΕΑΤΕ, για τα τεκταινόμενα στην Πειραιώς και τις δηλώσεις Σάλλα, (της Πέμπτης) και ζήτησε την ειδική και επί πλέον παρέμβαση της Ομοσπονδίας στο ζήτημα του ΤΥΠΑΤΕ.

Τη Δευτέρα το απόγευμα το Προεδρείο της ΟΤΟΕ, με τη συμμετοχή και του σ. Αμούντζια, έχει συνάντηση με τη διοίκηση της Πειραιώς, για τις συγχωνεύσεις, στο περιθώριο της οποίας θα τεθεί και θα επιδιωχθεί η κατοχύρωση της διαδικασίας με την οποία θα προσεγγιστεί και θα αντιμετωπισθεί το μέλλον του Ταμείου Υγείας της ΑΤΕ.

Ενημερωτική παρέμβαση :  (28-10- 2012/ 12.10).

Βρέθηκα την Παρασκευή στη συνάντηση με τον κ. Σάλλα και ΔΕΝ είπε αυτό ακριβώς. Είπε ότι ναι μεν δεν θα γίνουν απολύσεις, χρειαζόμαστε όλο το προσωπικό με την τεχνογνωσία και την εμπειρία του το οποίο σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΘΕΙ, αλλά για τα καταστήματα είπε επί λέξη ότι δεν μπορεί να δεσμευθεί. Ειδικά στην Κρήτη είπε μετά και την προσάρτηση της ΓΕΝΙΚΗΣ, υπάρχουν 59 καταστήματα τα οποία θεωρεί πάρα πολλά! Επίσης υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα καταστήματα τα οποία είναι πολύ κοντά το ένα στο άλλο και υπερκαλύπτονται ή καταστήματα τα οποία είναι με πολύ υψηλό ενοίκιο, ακόμα και ιδιόκτητα τα οποία χρειάζονται ανακαίνιση και συντήρηση με μεγάλο κόστος ! Εν κατακλείδι είπε: "Δεν μπορούν να μείνουν όλα. Θα δω τι θα γίνει. "

Επίσης σε ερώτηση για το Ταμείο Υγείας είπε ότι από την αρχή ήταν θετικός στην πρόταση για διατήρηση του ταμείου, είχε επαφές αλλά περιμένει ΑΚΟΜΑ μια αναλογιστική μελέτη την οποία δεν έχει πάρει.  Και κατέληξε πως "θα δούμε τι θα γίνει" αφού τόνισε ότι δεν είναι και πολύ στο χέρι του αν η κυβέρνηση αποφασίσει διαφορετικά...

Φ. Κ.

--------------------

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ !

                                                                                                                        26-10-2012
                                                                                                                                 17.30

Σε αγωνιστική ετοιμότητα θα βρίσκεται η ΟΤΟΕ και ο κλάδος των Τραπεζο-ϋπαλλήλων, εν’ όψει της ψηφοφορίας που θα γίνει στην Βουλή την προσεχή Τρίτη 30/10/12 και αφορά στην Τροπολογία για τα Ταμεία Υγείας.

Στη κατεύθυνση αυτή η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ που συνεδρίασε σήμερα, αποφάσισε:

1.        Την πραγματοποίηση συγκέντρωσης και συλλαλη-τηρίου των εργαζομένων και των συνταξιούχων των Τραπεζών στη Σίνα 16, την Τρίτη 30/10/12 στις 16.30.

2.         Την ενημέρωση όλων των εργαζομένων και των συνταξιούχων, με κάλεσμα στη συγκέντρωση και στο συλλαλητήριο, προκειμένου ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να απαιτήσουμε την απόσυρση της Τροπολογίας.

3.         Την παρακολούθηση από κοντά με ειδικό κλιμάκιο της ΟΤΟΕ όλων των κοινοβουλευτικών διαδικασιών (την Δευτέρα 29/10 και την Τρίτη 30/10) με συνεχείς παρουσίες και παρεμβάσεις στα Κόμματα.

Η ΟΤΟΕ, καλεί ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους των Τραπεζών να συνεχίσουν μέχρι την τελευταία στιγμή να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση.

Ακόμα καλεί τους Συλλόγους – Μέλη της ΟΤΟΕ να κινητοποιήσουν τους εργαζόμενους στις Τράπεζες και τους Συλλόγους και την Ομοσπονδία των Συνταξιούχων, να κινητοποιήσουν τα μέλη τους.

Τίποτα δεν έχει τελειώσει όσο η Τροπολογία της Ντροπής, που αφορά στην ένταξη των Ταμείων Υγείας στον ΕΟΠΥΥ βρίσκεται ακόμα στο προς ψήφιση Νομοσχέδιο την προσεχή Τρίτη στη Βουλή.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα είμαστε παρόντες σ’ αυτόν τον αγώνα

μέχρι οι προσπάθειές μας να δικαιωθούν.

----------

Η ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ !

 
Για την καλύτερη ενημέρωση των συναδέλφων, ο Σύλλογος δημοσιεύει τη σύνοψη της αίτησης προς το Συμβούλιο της Επικρατείας, η οποία κατατέθηκε την περασμένη Δευτέρα και επιζητά την ακύρωση των αποφάσεων της κυβέρνησης και της Τράπεζας της Ελλάδος, για τη διάλυση της ΑΤΕ και την εκποίησή της.
 
Ο ΣΕΑΤΕ και τα μέλη του Προεδρείου ζητούν την ακύρωση των παρακάτω αποφά-σεων :

1. Της από 27-7-2012 (Συνεδρίαση 46/27-7-2012. Θέμα 1ον) απόφασης της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος με θέμα «Ανάκληση της άδειας λειτουργίας του πιστωτικού ιδρύματος με την επωνυμία Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΤΕ, θέση αυτού σε ειδική εκκαθάριση και διορισμός ειδικού εκκαθαριστή (ΦΕΚ Β΄2208/27-7-2012).

2. Της από 27-7-2012 (Συνεδρίαση 4/27-7-2012, Θέμα 1°) απόφασης της Επιτροπής Μέτρων Εξυγίανσης της Τράπεζας της Ελλάδος με Θέμα «Εντολή μεταβίβασης περιουσιακών στοιχείων τον υπό ειδική εκκαθάριση πιστωτικού ιδρύματος .με την επωνυμία Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ, στο πιστωτικό ίδρύμα με την επωνυμία Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ» (ΦΕΚ Β', 2209/27-7-2012).

3. Της από 27-7-2012 (Συνεδρίαση 4/27-7-2012, Θέμα 2ο) απόφασης της Επιτροπής Μέτρων Εξυγίανσης της Τράπεζας της Ελλάδος με θέμα «Καθορισμός της διαφοράς αξίας μεταξύ στοιχείων παθητικού και στοιχείων ενεργητικού που μεταβιβάζονται από το υπό ειδική εκκαθάριση πιστωτικό ίδρυμα Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ στο πιστωτικό ίδρυμα με την επωνυμία Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ» (ΦΕΚ Β', 2209/27-7-2012).

4. Της από 27-7-2012 (Συνεδρίαση 4/27-7-2012; Θέμα 3ο) απόφασης της Επιτροπής Μέτρων Εξυγίανσης της Τράπεζας της Ελλάδας με Θέμα  «Καθορισμός του ανταλλάγματος για τη μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων του υπό ειδική εκκαθάριση πιστωτικού ιδρύματος με - επωνυμία 'Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ' στο πιστωτικό ίδρυμα με την επωνυμία `Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ'» (ΦΕΚ Β' 2209/27-7-2012).

5. Της υπ' αρ. 35563/Β.1213/8-8-2012 απόφασης του Υπουργού Οικονομικών με θέμα «Καθορισμός ανώτατού ορίου ύψους αποζημίωσης ανά δικαιούχο από απαίτηση του άρθρον 154γ του Πτωχευτικού Κώδικα, κατά την ειδική εκκαθάριση του πιστωτικού ιδρύματος με την επωνυμία 'ΑΓΡΟΤΙΚΉ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΤΕ'» (ΦΕΚ Β' , 2317/10-8-20.12) .

 6. Κάθε άλλης συναφούς προς τις ανωτέρω, προγενέστερης ή μεταγενέστερης, πράξης ή παράλειψης της διοίκησης.

Στο "δια ταύτα" (σύνοψη) του δικόγραφου της αίτησης αναφέρονται τα εξής :

Η πρώτη προσβαλλόμενη περί ανάκλησης της αδείας λειτουργίας της Αγροτικής Τράπεζας και θέσης της σε ειδική εκκαθάριση τυγχάνει ακυρωτέα λόγω έλλειψης νόμιμης, πλήρους - και ειδικής - αιτιολογίας, ιδίως όσον αφορά την επικαλούμενη έλλειψη βιωσιμότητας  και αδυναμία ρευστότητας της Αγροτικής Τράπεζας. Η ακυρότητα της πρώτης προσβαλλομένης συμπαρασύρει στην ακυρότητα και όλες τις υπόλοιπες, επ΄ αυτής στηριζόμενες, πράξεις.

Περαιτέρω, η εντολή μεταβίβασης περιουσιακών στοιχείων της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς (που συντελέσθηκε, χωρίς την τήρηση καμίας τυπικής διαδικασίας και χωρίς δημόσια προκήρυξη, εντός  μιας μόλις ημέρας) παραβιάζει τις συνταγμα-τικές και ενωσιακές αρχές της διαφάνειας και του ανταγωνισμού, καθώς και τις διατάξεις του π.δ. 178/2002 (Οδηγία 98/50/ΕΚ του Συμβουλίου, που κωδικοποιήθηκε με την Οδηγία 2001/23/ΕΚ του Συμβουλίου) με τις οποίες θεσπίζεται ο κανόνας της αυτοδίκαιης μεταβίβασης των εργασιακών σχέσεων και της διατήρησης αμεταβλήτων των όρων εργασίας των μισθωτών που απασχολού-νται στη μεταβιβαζόμενη επιχείρηση. 

Τέλος, η προσβαλλόμενη απόφαση του Υπουργού Οικονομικών περί καθορισμού ανώτατου ορίου ύψους αποζημίωσης φέρεται να στηρίζεται στο άρθρο 13Α παρ. 4 του ν. 3747/2009, το οποίο όμως δεν παρέχει, ειδική και ορισμένη νομοθετική εξουσιοδότηση κατ΄ άρθρο 43 παρ. 4  Συντ. Σε κάθε πάντως περίπτωση, η απόφαση του Υπουργού Οικονομικών τυγχάνει ακυρωτέα ως αναιτιολόγητη και ως μη στηριζόμενη στα πορίσματα επιστημονικής μελέτης ή έστω σε τεκμηριωμένα στοιχεία, τα οποία να δικαιολογούν  τον καθορισμό ανώτατου ορίου προνομιακής κατάταξης του ποσού της νόμιμης αποζημίωσης σε ποσοστό 50%.

                                        ----------

ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΗ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ...

Δεν θα κλείσει κανένα υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας και δεν θα γίνουν απολύσεις, στο πλαίσιο της εξαγοράς από την Τράπεζα Πειραιώς, όπως διαβεβαίωσε από τη Θεσσαλονίκη ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του νέου μεγάλου τραπεζικού ομίλου, Χριστόδουλος Αντωνιάδης. «Δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, δεν θα κλείσουν υποκαταστήματα, τα νούμερα μας «βγαίνουν». Βρισκόμαστε σε διαδικασία αξιολόγησης όλων των στελεχών», είπε ο κ. Αντωνιάδης, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με δημοσιογράφους και έκανε γνωστό ότι μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι όλα τα υποκαταστήματα του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς θα έχουν ενιαία λειτουργία, σε όλα τα επίπεδα.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε και οι δύο τράπεζες (Πειραιώς και Αγροτική) διαθέτουν περισσότερα από 800 υποκαταστήματα και αναμένεται να προστεθούν περίπου άλλα 100 μόλις ολοκληρωθεί το deal με τη Γενική Τράπεζα, δραστηριοποιούνται σε 10 χώρες του εξωτερικού, ενώ απασχολούν συνολικά 18.000 εργαζόμενους. Στο μεταξύ, σε ερώτηση αν ο όμιλος της τράπεζας Πειραιώς προτίθεται να προχωρήσει και σε πιθανή εξαγορά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ο κ. Αντωνιάδης δεν απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εκτιμώνται όλα στον κατάλληλο χρόνο». Επισήμανε επίσης, ότι οι ελληνικές τράπεζες, μέσω των συγχωνεύσεων και των συνεργασιών, δείχνουν το δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσουν και άλλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, με στόχο να αποτελέσουν, όπως είπε, πυλώνες ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία και στο τραπεζικό σύστημα, εμφανίστηκε αισιόδοξος και τόνισε ότι στον ορίζονται φαίνονται σημάδια ανάκαμψης.

Όπως εξήγησε η αισιοδοξία εξηγείται από το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία διασφάλισε τη συμμετοχή της στο ευρώ (κάτι που δεν ήταν βέβαιο πριν από μερικούς μήνες) σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η δόση των 31,5 δις ευρώ κλειδώνει. Ένα άλλο στοιχείο, όπως επισήμανε ο κ. Αντωνιάδης, είναι ότι η Ελλάδα κρατάει στα χέρια της το μέλλον των εξελίξεων, με δεδομένο όμως ότι θα εφαρμόσει με συνέπεια τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. «Όλα δείχνουν ότι πολλά θα εξαρτηθούν από εμάς, αλλά και από τις αποφάσεις που θα ληφθούν, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για τη διαχείριση της κρίσης και την οικονομική ανάκαμψη στην Ευρωζώνη», τόνισε.

Προέβλεψε ότι και το 2013 θα είναι μια ακόμα πολύ δύσκολη χρονιά για την Ελλάδα, αλλά υπογράμμισε ότι αυτοί που μελετούν τις αγορές εκτιμούν ότι προς τα τέλη του ερχόμενου έτους θα αρχίσουν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. «Οι παραπάνω ενδείξεις μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι μάλλον θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι», είπε ενώ αναφερόμενος στο θέμα της επανακεφαλοποίησης των τραπεζών ξεκαθάρισε ότι «θα πρέπει να έχει τέτοια στοιχεία που θα επιβεβαιώνουν ότι οι ισχυροί τραπεζικοί όμιλοι που δημιουργούνται θα είναι σε θέση να επανακινήσουν την ελληνική οικονομία».

Στο μεταξύ, αναφερόμενος στο νέο τραπεζικό όμιλο της τράπεζας Πειραιώς ο κ. Αντωνιάδης επισήμανε ότι απόκτηση της Αγροτικής Τράπεζας, αλλά και της Γενικής Τράπεζας (όταν ολοκληρωθούν και οι τελευταίες διαδικασίες) μεγαλώνουν πάρα πολύ τις δυνατότητες του ομίλου. Υπενθύμισε ότι η Αγροτική Τράπεζα έχει ιστορία εκατό περίπου ετών, ταύτισε το όνομά της με την αγροτική ανάπτυξη της χώρας και, όπως είπε, για το λόγο αυτό το σήμα της συμπεριλαμβάνεται στο λογότυπο του ομίλου μαζί με την Τράπεζα Πειραιώς. Καταλήγοντας έκανε γνωστό ότι βασικές προτεραιότητες του ομίλου είναι η στήριξη και η ενίσχυση της γεωργικής επιχειρηματικότητας, των εξαγωγών καινοτόμων ελληνικών γεωργικών προϊόντων και η εκμετάλλευση του επιστημονικού δυναμικού, της τεχνογνωσίας και της εμπειρίας που διαθέτουν οργανισμοί του Δημοσίου, όπως ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ο ΕΛΓΑ, κ.α.

Από την ΗΜΕΡΗΣΙΑ

----------

Η ΟΤΟΕ ΣΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ.

Κύκλο επαφών με τις διοικήσεις των τραπεζών που συγχωνεύονται ξεκινά από σήμερα η ΟΤΟΕ, αρχής γενομένης από τις τράπεζες Εθνική και Eurobank.

Τη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί ανάλογη συνάντηση με τους επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς και στις αρχές Νοεμβρίου θα υπάρξει συνάντηση και με τη διοίκηση της Alpha Bank. Οι καταιγιστικές εξελίξεις στις τράπεζες προκαλούν ανησυχία στην ΟΤΟΕ, καθώς το συνδικαλιστικό όργανο των τραπεζοϋπαλλήλων έχει ήδη αποστείλει επιστολές στις διοικήσεις, ζητώντας να αποσαφηνίσουν τις προθέσεις τους.

Οπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Σταύρος Κούκος, οι συναντήσεις πραγματοποιούνται προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει κοινωνικό σχέδιο που προβλέπει τι θα γίνει με τους εργαζόμενους.

Η Ομοσπονδία, σημειώνει ο κ. Κούκος, έχει θέση αρχής ότι δηλαδή οι αναδιαρθρώσεις στον τραπεζικό χώρο πρέπει να «υπακούν» σε έναν επιχειρησιακό και κοινωνικό σχεδιασμό, να είναι ενταγμένες στην ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, στην αντιμετώπιση των κοινωνικών αναγκών, καθώς και στην προστασία των θέσεων εργασίας και των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων.

Το γεγονός, λοιπόν, ότι οι συγχωνεύσεις πραγματοποιούνται σε συνθήκες οικονομικής ύφεσης αποτελεί πολύ άσχημη εξέλιξη, υπογραμμίζει ο κ. Κούκος, αφού όπως λέει: «Αν υπήρχε ανάπτυξη, θα μπορούσε να απορροφήσει τους κραδασμούς».

Και υπενθυμίζει ότι η ΟΤΟΕ έχει εκφράσει επανειλημμένα τις επιφυλάξεις της για τον τρόπο που γίνονται οι συγχωνεύσεις. Επρεπε να προηγηθεί η ανακεφαλαιοποίηση και μετά να πάμε στη συγκέντρωση του κλάδου, λέει ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ.

Από την ΗΜΕΡΗΣΙΑ

----------

Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ, ΤΟ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ Η "ΒΟΜΒΑ" ΤΟΥ κ. ΣΑΛΛΑ.

Στη συζήτηση που έγινε την Πέμπτη το βράδυ στη Βουλή για τα άρθρα του νομοσχεδίου στο οποίο περιλαμβάνεται και η τροπολογία για την ένταξη του ΤΑΥΤΕΚΩ στον ΕΟΠΥΥ, οι εισηγητές όλων των κομμάτων – πλην της Ν.Δ. – τάχθηκαν κατά της τροπολογίας και δήλωσαν πως οι βουλευτές τους θα την καταψηφίσουν.

Η κυβέρνηση, αντί να την αποσύρει, (όπως συνηθίζεται σε παρόμοιες περιπτώσεις), την κράτησε, για να τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία την ερχόμενη Τρίτη !

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ συνεδριάζει την Παρασκευή στις 2 μμ, για τις περαιτέρω ενέργειες του κλάδου και τη μορφή των κινητοποιήσεων τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Στο μεταξύ ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Σάλλας στα πλαίσια της περιοδείας του στην Κρήτη, βρέθηκε την Πέμπτη το βράδυ στα Χανιά, όπου και μίλησε σε στελέχη της τράπεζας.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων ένας συνάδελφος έθεσε το ερώτημα «τι γίνεται με το Ταμείο Υγείας…» και ο κ. Σάλλας απαντώντας, πως «σύμφωνα με την κυβερνητική πολιτική πάνε όλα στον ΕΟΠΥΥ», άφησε σύξυλο το ακροατήριο, χωρίς να υπάρξει καμιά δεύτερη κουβέντα ή διευκρίνιση.

Το Προεδρείο προσπαθεί να πάρει περισσότερες πληροφορίες για το ζήτημα, τις οποίες θα αξιολογήσει σε έκτακτη συνεδρίασή του στις 12 το μεσημέρι, ενώ, στη συνέχεια, θα τις θέσει στην Ε.Γ. της Ομοσπονδίας.

                                                            ----------

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ.

Ο Σύλλογος αποφάσισε να προβεί, κατ΄αρχήν, σε άμεση πολιτική – συνδικαλιστική παρέμβαση, για το ζήτημα των προσληφθέντων στην ΑΤΕ, μέσω των διαγωνισμών του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού, στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στο ίδιο το ΑΣΕΠ, υποβάλλοντας – τεκμηριωμένα – το αίτημα για την παροχή της δυνατότητας διορισμού τους στο Δημόσιο, μετά την απόλυσή τους από την Αγροτική Τράπεζα.

Προκειμένου να διευκολυνθεί αυτή η ενέργεια του ΣΕΑΤΕ, καλούνται οι συνάδελφοι, που ενδιαφέρονται, για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, να γνωστοποιήσουν το ενδιαφέρον τους, μέσω της αποστολής της παρακάτω φόρμας.

Η επιλογή του νομικού επιτελείου είναι η όποια νομική προσφυγή, για το ζήτημα, να γίνει, (αν χρειαστεί), μετά τις απαντήσεις των δύο φορέων, με διαδικασία η οποία θα διαμορφωθεί και θ΄ ανακοινωθεί, στις λεπτομέρειές της και τις απαιτήσεις της, όταν θα έρθει η ώρα.

Οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι, παρακαλούνται ν΄ αντιγράψουν και να συμπληρώσουν, με τα στοιχεία τους, την παρακάτω φόρμα και να την αποστείλουν, έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας στο Σύλλογο, είτε με ΦΑΞ στο 210 3605968, είτε μέσω e – mail στη διεύθυνση mkalogeropoulou@ate.gr

-----

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ

Ονοματεπώνυμο......................................................................................

Πατρώνυμο.............................................................................................

Μονάδα εργασίας...................................................................................

Διεύθυνση κατοικίας..............................................................................

Διαγωνισμός του ΑΣΕΠ...........................................................................

Ημερομηνία πρόσληψης στην ΑΤΕ...........................................................

--------------------

ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ.

 

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ η χθεσινή Απεργία, η
συγκέντρωση και η πορεία διαμαρτυρίας της ΟΤΟΕ.
 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

 Να μην τολμήσουν να αγγίξουν τα Ταμεία Υγείας των Τραπεζοϋπαλλήλων και τις μεγάλες κατακτήσεις του Κλάδου, ήταν το μήνυμα της σημερινής αγωνιστικής κινητοποίησης της ΟΤΟΕ στην Κυβέρνηση και στην Τρόικα.

 Η συγκέντρωση και η πορεία διαμαρτυρίας των εργαζομένων και των συνταξιούχων των Τραπεζών, που έγινε σήμερα στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας της ΟΤΟΕ, με αίτημα την απόσυρση της κυβερνητικής τροπολογίας, με την οποία επιχειρεί να εντάξει τα Ταμεία Υγείας των Τραπεζοϋπαλλήλων (ΤΑΥΤΕΚΩ) στον ΕΟΠΥΥ, έδειξε την αποφασιστικότητα, τη δύναμη και την αγωνιστική διάθεση του κλάδου των Τραπεζοϋπαλλήλων.

 Ο όγκος και ο παλμός της συγκέντρωσης και της πορείας της ΟΤΟΕ, που ξεκίνησε από την ιστορική Σίνα 16 και κατέληξε στη Βουλή, είναι μήνυμα έναρξης ενός αγώνα που θα συνεχιστεί χωρίς συμβιβασμούς, αν η Κυβέρνηση επιμείνει στην πολιτική της καταλήστευσης των αποθεματικών των Ταμείων Υγείας των Τραπεζοϋπαλλήλων με την ένταξή τους στον ΕΟΠΥΥ.

Η αντιπροσωπεία των εργαζομένων και των συνταξιούχων Τραπεζο-ϋπαλλήλων με επικεφαλής το Προεδρείο της ΟΤΟΕ, ζήτησε από όλα τα Κόμματα της Βουλής να αποσυρθεί η Κυβερνητική τροπολογία και να σταματήσει η απόπειρα διάλυσης των Ταμείων Υγείας και λεηλασίας των αποθεματικών τους, επισημαίνοντας ότι το κράτος δεν έχει κανένα δικαίωμα παρέμβασης, αφού τα Ταμεία Υγείας είναι βιώσιμα, σύμφωνα με ειδική αναλογιστική μελέτη (όπως απαιτεί ο Νόμος) και δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Τα Κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και ΚΚΕ, δήλωσαν στην ΟΤΟΕ ότι αναγνωρίζουν το δίκιο του αγώνα της ΟΤΟΕ, και απαίτησαν, ήδη, στη σημερινή συζήτηση του Νομοσχεδίου την απόσυρση της τροπολογίας και σε περίπτωση επιμονής της Κυβέρνησης, θα την καταψηφίσουν.

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν πήρε θέση, ζήτησε από την ΟΤΟΕ περισσότερη ενημέρωση και επιφυλάχθηκε να απαντήσει στο αίτημα απόσυρσης της τροπολογίας.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ που συνεδρίασε σήμερα (24/10/12) αργά το μεσημέρι για να εκτιμήσει την κατάσταση και να πάρει νέες αποφάσεις, κατέληξε στα εξής:

1.            Εν’ όψει της συνέχισης της συζήτησης αύριο στη Βουλή, κηρύσσει νέα 24ωρη πανελλαδική κινητοποίηση αύριο Πέμπτη 25/10/12, σε όλες τις Τράπεζες απαιτώντας την απόσυρση της τροπολογίας.

2.            Η επιτυχία της σημερινής 24ωρης απεργίας, με την άνοδο των ποσοστών και κυρίως ο όγκος και ο παλμός της συγκέντρωσης και της πορείας των Τραπεζοϋπαλλήλων, δείχνουν το δρόμο του αγώνα που θα ακολουθήσει η ΟΤΟΕ.

3.            Την προσεχή Παρασκευή (26/10/12) θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ – αν δεν έχει αποσυρ-θεί η τροπολογία – προκειμένου να εκτιμήσει την κατά-σταση και να πάρει νέες αγωνιστικές αποφάσεις.

 

                                                             ----------                                                

ΠΑΝΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ !

23-10-2012

 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΩΡΑ 11.00πμ. ΣΤΗ ΣΙΝΑ 16

24ωρη Πανελλαδική Απεργία στις Τράπεζες την Τετάρτη 24/10/12 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Σίνα 16 των εργαζομένων και των συνταξιούχων, αποφάσισε σήμερα η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ, με αφορμή την αιφνιδιαστική κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή, με την οποία επιχειρείται η ένταξη των Ταμείων Υγείας των Τραπεζοϋπαλλήλων (που είναι στο ΤΑΥΤΕΚΩ) στον ΕΟΠΥΥ. 

Την ώρα που η ΟΤΟΕ ενεργώντας στα πλαίσια του Ν. 4075/2012 προχώρησε στην σύσταση του Ενιαίου Ταμείου Υγείας Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΥΤ) σύμφωνα και με την αναλογιστική μελέτη βιωσιμότητας, που έχει καταθέσει ήδη στην Κυβέρνηση και στην Εθνική Αναλογιστική Αρχή, έρχεται μια τροπολογία – λαιμητόμος της Υγείας των Τραπεζοϋπαλλήλων και των οικογενειών τους με μοναδικό σκοπό την ληστεία των αποθεματικών τους και την εξυπηρέτηση συμφερόντων. 

Είναι φανερό ότι με αυτή την κυβερνητική ενέργεια αλλά και με όσα άλλα περιλαμβάνονται στα περιβόητα μέτρα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο κλάδος των Τραπεζοϋπαλλήλων στοχοποιείται μεθοδευμένα και απροκάλυπτα, με σκοπό να εξυπηρετηθούν τα σχέδια της Τρόικας για τις Τράπεζες. 

Η ΟΤΟΕ θα απαντήσει αποφασιστικά καλώντας όλες τις δυνάμεις του κλάδου στον αγώνα υπεράσπισης της υγείας, που έχτισαν με σκληρούς αγώνες και μεγάλες ασφαλιστικές εισφορές όλα τα προηγούμενα χρόνια γιατί αυτή η απαράδεκτη ενέργεια της κυβέρνησης, αφορά το σύνολο των τραπεζοϋπαλλήλων και εντέλει όλα τα Ταμεία Υγείας του Κλάδου.

Δεν τους φτάνει η καταλήστευση των αποθεματικών των Ταμείων Υγείας μετά το κούρεμα των ομολόγων τώρα επιχειρούν «να αδειάσουν» ότι έχει απομείνει για να κλείσουν πρόσκαιρα μια τρύπα στον ΕΟΠΥΥ. 

Η ΟΤΟΕ αν ολοκληρωθεί στη Βουλή η κυβερνητική ασέλγεια σε βάρος της Υγείας του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων, των συνταξιούχων και των οικογενειών τους, ο αγώνας θα έχει αρχή και άγνωστο τέλος, γιατί θα σηματοδοτεί την έναρξη μιας συνολικής αντιπαράθεσης του κλάδου για όλα τα θέματα που αφορούν στους εργαζόμενους στις Τράπεζες και μάλιστα στην πιο κρίσιμη στιγμή για την Οικονομία.

 Καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει ΤΩΡΑ την τροπολογία της Ντροπής, που επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό και την ελληνική κοινωνία. 

Καλούμε τα Κόμματα και τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να μην δεχτούν να ψηφίσουν την τροπολογία με την οποία ένα Ταμείο Υγείας χωρίς κοινωνικό πόρο και χωρίς κρατική ενίσχυση, φορτώνεται στο κράτος για να εξυπηρετηθούν συμφέροντα.

Δηλώνουμε ότι ο αγώνας της ΟΤΟΕ θα συνεχιστεί:

Ø      Σε πολιτικό
Ø      Σε συνδικαλιστικό
Ø      Σε νομικό και
Ø      Σε ευρωπαϊκό επίπεδο

με στόχο τη δικαίωση των νόμιμων απαιτήσεων του κλάδου στο ευαίσθητο αυτό θέμα της Υγείας.

ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στις Τράπεζες και οι συνταξιούχοι θα βρίσκονται την Τετάρτη 24/10/12 στη συγκέντρωση, στη Σίνα 16 και ώρα 11.00πμ., γιατί γνωρίζουν ότι το θέμα αυτό αλλά και ότι τους επιφυλάσσουν οι μνημονιακές πολιτικές Κυβέρνησης, που αφορούν στις Τράπεζες αφορούν ΟΛΟΥΣ.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ
ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ
ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΜΑΣ

Η Ε.Γ. της ΟΤΟΕ θα συνεδριάσει την Τετάρτη (ημέρα της Απεργίας) και θα αποφασίσει την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

----------

 ΕΓΙΝΕ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ.
 

Κατατέθηκε, χθες, στο Συμβούλιο Επικρατείας η αίτηση ακυρώσεως των αποφάσεων, που οδήγησαν στη διάλυση της ΑΤΕ και στη μεταβίβαση του λεγόμενου «υγιούς» κομματιού, στην Τράπεζα Πειραιώς.

Η προσφυγή έγινε από το ΣΕΑΤΕ και τα μέλη του Προεδρείου του Συλλόγου, ενώ το δικόγραφο συντάχθηκε από νομικό επιτελείο με την επιμέλεια του καθηγητή διοικητικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθήνας κ. Σπ. Βλαχόπουλο.

Λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της προσφυγής θα δημοσιευτούν τις αμέσως επόμενες ημέρες.

è   Εξ άλλου, ο Σύλλογος ανακοινώνει, πως υπάρχει σχεδιασμός, και, για τη νομική αμφισβήτηση της απόφασης, για την καταβολή από τον εκκαθαριστή, μόνο, του 50% της δικαιούμενης αποζημίωσης, στους απολυμένους από την ΑΤΕ, με προσφυγή που θα κατατεθεί για λογαριασμό όλων των συναδέλφων, που έχουμε εξουσιοδοτήσει το ΣΕΑΤΕ, για τη διεκδίκηση των απαιτήσεών μας.

--------------------

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΓΕΙΟ ΤΗΣ !

22-10-2012

Την περασμένη Παρασκευή το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ, υλοποιώντας το άρθρο 44, (παράγραφος 14) του Νόμου 4075/2012, αποφάσισε τη μετατροπή των τριών Ταμείων Υγείας του ΤΑΥΤΕΚΩ, και συγκεκριμένα των ΤΑΠ-ΕΤΒΑ, ΤΑΠ-ΕΤΕ (Εμπορικής), ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ, (Alpha, Eurobank, Πειραιώς, Μαρφίν, Proton, Geniki, κλπ), σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), τα οποία στη συνέχεια ενοποιούνται στο Ενιαίο Ταμείο Υγείας Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΥΤ).

Η παραπάνω ενέργεια του κλάδου έγινε προχθές Παρασκευή (19-10-2012), πολύ ενωρίτερα από την 31-12-2012, που έθετε ως απώτερη προθεσμία ο Νόμος 4075/2012, για την μετατροπή των βιώσιμων Ταμείων Υγείας σε ΝΠΙΔ, προκειμένου ν΄ αποφύγουν την ένταξή τους στον ΕΟΠΥΥ.

Είχαν προηγηθεί, τους τρεις μήνες, που πέρασαν, η διενέργεια αναλογιστικών μελετών για τα ως άνω Ταμεία, οι οποίες έδειξαν την απόλυτη βιωσιμότητά τους και κατατέθηκαν στην Ανεξάρτητη Αναλογιστική Αρχή, η επεξεργασία και η διαμόρφωση του Καταστατικού του νέου Ενιαίου Ταμείου, καθώς και του αρχικού Κανονισμού παροχής υπηρεσιών του και, τέλος, η στελέχωση του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΥΤ, με τη συμμετοχή 8 εκπροσώπων των εργαζομένων, (προταθέντες από τους αντίστοιχους Συλλόγους), έναν εκπρόσωπο των συνταξιούχων και 2 των τραπεζών.

Με βάση την απόφαση του Γ.Σ. ο Πρόεδρος της ΟΤΟΕ σήμερα Δευτέρα θα επισκεφτεί Συμβολαιογράφο και θα καταθέσει όλο το υλικό, προκειμένου να επισημοποιηθεί η μετατροπή των Ταμείων σε ΝΠΙΔ, καθώς και η δημιουργία του ΕΤΥΤ, ως ΝΠΙΔ.

Στην στρατηγική της Ομοσπονδίας περιέχεται ο στόχος, το ΕΤΥΤ, στη συνέχεια, να ενοποιηθεί, (με αποφάσεις των ίδιων των εργαζόμενων), με τα, επίσης ΝΠΙΔ, αυτοδιαχειριζόμενα ΤΥΠΕΤ (Εθνικής) και ΤΥΠΑΤΕ (Αγροτικής) κι έτσι να φτάσουμε στην πολυπόθητη δημιουργία του Ενιαίου Κλαδικού Ταμείου Υγείας.

Όσο κι αν φαίνεται παράξενο, η όλη διαδικασία, που περιγράφεται και έγινε, στηρίχτηκε σε υπάρχουσες διατάξεις σε Νόμο του 2012 (4075) και σ όλες τις συναντήσεις που έγιναν, αυτό το χρονικό διάστημα,  με πολιτικούς και κυβερνητικούς παράγοντες, όπως και τραπεζικούς, υπήρχε συμφωνία και συναίνεση !

Την Παρασκευή, λοιπόν, το πρωί η ΟΤΟΕ έλαβε τις αναφερόμενες πιο πάνω αποφάσεις, την Παρασκευή, το μεσημέρι, όμως, με τροπολογία του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, στο σχέδιο νόμου που συζητείται στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και αφορά την κύρωση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου για επείγοντα μέτρα εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, προβλέπεται η ένταξη των Ταμείων του ΤΑΥΤΕΚΩ στον ΕΟΠΥΥ, την 1η Νοεμβρίου 2012, ενώ η παράγραφος 14, του άρθρου 44 του Ν. 4075/12, που προέβλεπε όλη τη διαδικασία, που έκανε η ΟΤΟΕ, για τα τρία τραπεζικά Ταμεία, ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ !!!

Πρόκειται για το αποκορύφωμα της κυβερνητικής αλητείας, για την πιο αήθη, αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική επίθεση κατά του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων, για μια καθαρά ΧΟΥΝΤΙΚΗ πρακτική.

Αν και οι ενέργειες της ΟΤΟΕ είναι νόμιμες και έγκαιρες, είναι σίγουρο, πως οι γλοιώδεις κυβερνητικοί οσφυοκάμπτες, προκειμένου να υλοποιήσουν την τροϊκανή εντολή «ΟΛΟΙ στον ΕΟΠΥΥ», δεν θα αναγνωρίσουν τη δημιουργία του ΕΤΥΤ, ως ΝΠΙΔ , επικαλούμενοι νομικά τερτίπια και προβάλλοντας το επιχείρημα της κατατεθείσης τροπολογίας, η οποία, σημειωτέον, δεν έχει ακόμα ψηφιστεί.

Θα την ψηφίσουν με αναδρομικότητα ; Είναι για ΟΛΑ ΙΚΑΝΟΙ !!!

Η Εκτελεστική Γραμματεία θα συνεδριάσει, σήμερα Δευτέρα, εκτάκτως, για το θέμα κι όλα δείχνουν πως θα αποφασίσει κλαδική κινητοποίηση…

----------

ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !

Σοκάρουν τα νέα μέτρα που προβλέπει το νέο μνημόνιο τα οποία παρουσιάζει την Κυριακή 21/10/2012 το ''Βήμα της Κυριακής''.
 
 Μεταξύ άλλων προβλέπονται περικοπές -αναδρομικές από 1ης Αυγούστου- στα ειδικά μισθολόγια που θα ξεκινούν από 2% και θα φτάνουν κλιμακωτά ως και 35%. Προβλέπεται κούρεμα μισθών στις ΔΕΚΟ ώστε οι μεικτές αποδοχές των εργαζομένων να μην ξεπερνούν τα 1.900 ευρώ τον μήνα. Επίσης καταργούνται τα δώρα και επιδόματα σε Δημόσιο και ΟΤΑ πέραν του ενιαίου μισθολογίου. Μειώνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι (μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις) παντού σε συνδυασμό με τη διαθεσιμότητα του προσωπικού στους φορείς και τους οργανισμούς που καταργούνται ή συγχωνεύονται. Επίσης, στα μέτρα περιλαμβάνονται ειδικές ρυθμίσεις για τη μείωση του προσωπικού στα σχολεία, τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ που δεν έχει σχέση με τη διδασκαλία ενώ καταργούνται όλοι οι περιορισμοί που υπήρχαν στις μετατάξεις εργαζομένων στο Δημόσιο.
 
 Στο νέο μνημόνιο περιλαμβάνεται η καθιέρωση "πόθεν έσχες" για όλους όσοι παίρνουν επίδομα από το Δημόσιο ή τα Ταμεία τους. Θα ελέγχονται όλοι και εφόσον έχουν εισοδήματα π.χ. άνω των 30.000 ευρώ των χρόνο ή μεγάλη περιουσία θα χάνουν το επίδομα. Κάτι ανάλογο θα εφαρμοστεί και για τις συντάξεις των ανύπαντρων θυγατέρων στρατιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων οι οποίες σε πρώτη φάση θα χάσουν τη μισή σύνταξη.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ !...

----------

ΕΠΙΣΗΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ότι υπέγραψε τη συμφωνία με τη γαλλική Société Générale για την απόκτηση του συνολικού ποσοστού συμμετοχής (99,08%) της στη Γενική Τράπεζα.

Η διοίκηση της Τράπεζας αναφέρει ότι είναι πεπεισμένη ότι η εξαγορά της Γενικής προσφέρει συνέργειες στον διευρυμένο ΄Ομιλο και διευκολύνει την επικείμενη ανακεφαλαιοποίηση.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις της συναλλαγής έχουν εγκριθεί από το ΤΧΣ. Η συναλλαγή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2012 και υπόκειται στις απαιτούμενες κανονιστικές εγκρίσεις.

Τα κύρια σημεία της συναλλαγής είναι τα ακόλουθα :

Συνολική επένδυση της Société Générale ύψους 444 εκατ. ευρώ, η οποία υπόκειται σε πιθανή θετική αναπροσαρμογή κατά την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συναλλαγής, με βάση την καθαρή θέση (Net Asset Value) της Γενικής Τράπεζας στις 30 Σεπτεμβρίου 2012.

Αυτό το ποσό θα καταβληθεί κατά τον χρόνο ολοκλήρωσης της συναλλαγής και θα αποτελείται από δύο μέρη :

- Την ανακεφαλαιοποίηση της Γενικής Τράπεζας μέσω προκαταβολής έναντι μελλοντικής αύξησης μετοχικού κεφαλαίου συνολικού ύψους 281 εκατ. ευρώ, όπως προσδιορίστηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος,

- Κάλυψη ομολογιών έκδοσης της Τράπεζας Πειραιώς από τη Société Générale συνολικού ύψους 163 εκατ. ευρώ (με πιθανή θετική αναπροσαρμογή), οι οποίες θα παράσχουν πρόσβαση είτε σε αυξήσεις κεφαλαίου που θα οδηγούν στην απόκτηση του 0,5%του συνολικού αριθμού κοινών μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς από τη Société Générale κατόπιν ολοκλήρωσης της ανακεφαλαιοποίησης είτε (εάν δεν έχει ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση μέχρι τα μέσα του 2014) θα μετατραπούν αυτόματα σε ομολογίες κεφαλαίου Tier 1, με μηχανισμό μόνιμης απομείωσης απαίτησης (permanent write-down mechanism).

Το τίμημα για την εξαγορά: i) του 100% των μετοχών που κατέχει η Société Générale και ii) των απαιτήσεων της Société Générale που αντιστοιχούν σε προκαταβολές έναντι μελλοντικής αύξησης μετοχικού κεφαλαίου συμφωνήθηκε στο 1 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η συνολική καθαρή θέση της Γενικής Τράπεζας στα τέλη του περασμένου Μαρτίου ήταν 100 εκατ. ευρώ. Σήμερα, η Γενική Τράπεζα δεν λαμβάνει διατραπεζική χρηματοδότηση από τη Société Générale ούτε προβλέπεται στη συμφωνία αντίστοιχη υποχρέωση για το μέλλον.

--------------------

ΠΩΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ !

19-10-2012

Η ψηφοφορία για την τροποποίηση του Καταστατικού μας θα διεξαχθεί στις 30 Οκτωβρίου 2012, με κάλπες σε κάθε κατάστημα και σε κάθε κεντρικό κτίριο, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή όλων των συναδέλφων στη διαδικασία.

Η κεντρική εφορευτική εξέδωσε την πρώτη της εγκύκλιο, για την ψηφοφορία, στην οποία υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες για τη συγκρότηση των τοπικών εφορευτικών επιτροπών, την διεκπεραίωση της διαδικασίας και την αποστολή των φακέλων στην Αθήνα.

Να τονιστεί πως η ψηφοφορία σ΄ όλο το δίκτυο θα γίνει την Τρίτη 30-10-2012 και μόνο στα γραφεία του ΣΕΑΤΕ, στην Αμερικής 10, οι κάλπες θα είναι ανοιχτές και την Τετάρτη 31-10-2012.

Διαβάστε ολόκληρη την Εγκύκλιο ΕΔΩ !...

--------------------

ΝΕΑ ΗΘΗ, ΝΕΕΣ – ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ – ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ !

18-10-2012
 

Επιστολή από τη Μεσσηνία…

Με απόφαση της συνέλευσης καταστήματος μας συμμετείχαμε στην 24ωρη πανεργατική απεργία που είχαν προκήρυξη ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και ΟΤΟΕ στις 18/10/2012.

Όμως, η Πειραιώς, ο νέος μας εργοδότης, δεν ακολουθεί τις διαδικασίες που ξέραμε μέχρι σήμερα, γιατί  εκτός από την καταχώρηση των απουσιών στο ΣΔΑΔ, θα έπρεπε να ενημερώσουμε τηλεφωνικά τον αντίστοιχο περιφερειακό της Τράπεζας.

Με δεδομένο ότι η συμμετοχή μας στην απεργία ήταν καθολική (και οι 5 συνάδελφοι απεργούσαμε), κλείσαμε το κατάστημα και γράψαμε απεργία.

Μετά δεχτήκαμε τηλέφωνο από τον περιφερειακό  που ζητούσε εξηγήσεις για πιο λόγο έκλεισε το κατάστημα, λες και δεν ήξερε ότι σήμερα είχαμε γενική απεργία και  μας ανακοίνωσε ότι στην Πειραιώς δεν υπάρχουν κλειστά καταστή-ματα.

Μας είπε να ανοίξουμε το κατάστημα και ότι θα έβρισκε αυτός προσωπικό να δουλέψει. Τα κλειδιά του καταστήματος ήταν διαθέσιμα, αλλά   με ποια μέτρα ασφαλείας, με ποιους κωδικούς και με τι χρήματα  θα δούλευε το κατά-στημα τη μέρα της απεργίας.  Τη λύση την βρήκε η Πειραιώς μεταφέροντας  δύο (2) άτομα από άλλο κατάστημα, οι οποίοι από τις 12.30πμ έως 2.10μμ παρέμειναν στο κατάστημα  χωρίς να κάνουν συναλλαγές.

Ο περιφερειακός της Πειραιώς, πληροφορηθήκαμε ότι ζήτησε από τους Δ/ντές των Καταστημάτων  να δώσουν τα ονόματα των απεργών.

Στην σημερινή απεργία εκτός από τους δημοσίους κα ιδιωτικούς υπαλλήλους , συμμετείχε ο εμπορικός σύλλογος της πόλης μας όλοι οι τοπικοί σύλλογοι και η αγορά είχε νεκρώσει.

Έγινε συμβολική κατάληψη από απεργούς στην Τράπεζα της Ελλάδος . Την ώρα των κινητοποιήσεων όλα τα καταστήματα των τραπεζών κατέβασαν ρολά.  Εμείς συνεχίσαμε τους  αγώνες που δώσαμε όλοι μαζί το 10ήμερο των κινητοποιήσεων στην ΑΤΕ.  Η Μεσσηνία είχε το προβάδισμα, τώρα στην Πειραιώς πρέπει να είμαστε ΟΛΟΙ ενωμένοι. Η τρομοκρατία και φόβος  δεν μας αγγίζουν.

----------

ΛΑΪΚΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ !

Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε σήμερα ΠΕΜΠΤΗ 18/10/12 η 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με βασική απαίτηση και κεντρικό σύνθημα: «ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ»!

Όλοι οι κλάδοι και όλες οι κατηγορίες εργαζομένων συμμετείχαν  στο κάλεσμα των συνδικάτων και έστειλαν ισχυρό μήνυμα διαμαρτυρίας και αντίδρασης στις εξοντωτικές, καταστροφικές και αδιέξοδες Νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζονται στη χώρα μας και σε όλη την Ευρ.Ένωση.

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, βιοτέχνες, έμποροι, κ.λ.π. με μια φωνή απαίτησαν από την ελληνική κυβέρνηση αλλά και από τους ευρωπαίους ηγέτες που συνεδριάζουν σήμερα στις Βρυξέλλες να ακούσουν την οργή της κοινωνίας και να αλλάξουν ριζικά και άμεσα τις πολιτικές λιτότητας, περικοπών, ανεργίας και ύφεσης που αντί να λύνουν διευρύνουν την κρίση και τα αδιέξοδα, διαλύουν την κοινωνική συνοχή και την ίδια την ύπαρξη του ευρώ και της Ευρ.΄Ενωσης !

Στην απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης έστειλαν όλες σχεδόν οι ευρωπαϊκές συνομοσπονδίες εργαζομένων, ενώ ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία του Συνδικάτου Εργατών Μετάλλου Βαλλονίας-Βρυξελλών Βελγίου.

Διαβάστε το ψήφισμα του συλλαλητηρίου ΕΔΩ !...

----------

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ !

Φθάσαμε στο σημείο ΜΗΔΕΝ.

Η Τρόικα διατάζει, η Κυβέρνηση εκτελεί.

Διαπραγματεύσεις επί διαπραγματεύσεων, συναντήσεις επί συναντήσεων, δηλώσεις επί δηλώσεων, για να καταλήξουν τελικά στην ισοπέδωση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Όπως όλα δείχνουν, το σκηνικό της εκτέλεσης των δημοκρατικών κατακτήσεων των εργαζομένων, έχει στηθεί και αναμένεται «η τελετή» με την ψήφιση των αντεργατικών μέτρων στη Βουλή.

Η Τρόικα απαιτεί νομοθετημένο έναν «ξερό» κατώτατο μισθό 586 Ευρώ και τίποτα άλλο.

Η Κυβέρνηση θέτει θέμα απαιτήσεων που δεν περιλαμβάνονταν στο μνημόνιο… αλλά συζητά και φαίνεται να αποδέχεται τις νέες απαιτήσεις της Τρόικας για μείωση των αποζημιώσεων… από ένα ύψος μισθού και πάνω (!!), για να διευκολυνθούν στη συνέχεια οι απολύσεις, διολισθαίνοντας έτσι ενδεχόμενα και σε άλλες απαιτήσεις στη συνέχεια.

Είναι φανερό, ότι η επιμονή της Τρόικας και η «αντιστασιακή υποχωρητικό-τητα» της Κυβέρνησης έχουν ηθικούς αυτουργούς… με ονοματεπώνυμο…

Πρόκειται για «κουκουλοφόρους», που βρίσκονται στο χώρο του μεγάλου, ιδιωτικού κεφαλαίου και στις Τράπεζες και έχουν σαφή και ξεκάθαρο στόχο την ουσιαστική υπονόμευση της Εργασίας και όλων των εργασιακών δικαιωμάτων δεκαετιών, στοχοποιώντας ιδιαίτερα τον κλάδο μας.

Η ΟΤΟΕ καταγγέλλει αυτές τις μεθοδεύσεις, που πλήττουν σοβαρά όλους τους εργαζόμενους της χώρας και καθοριστικά τον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων και δηλώνει ανοιχτά ότι αυτές οι πολιτικές και εργοδοτικές ραδιουργίες σε βάρος των εργαζόμενων, θα απαντηθούν με συνεχόμενους αγώνες, διαφόρων μορφών και διάρκειας.

Αν νομίζουν ότι θα σιωπήσουμε και θα αποδεχθούμε αδιαμαρτύρητα την εκτέλεση των δικαιωμάτων μας.. θα εκπλαγούν.

Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους στις Τράπεζες στην 24ωρη Απεργία της ΓΣΕΕ να βγουν στους δρόμους (με συμμετοχή στις ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 11 πμ στο Πεδίον του Άρεως και στις πόλεις που πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις), για να υπερασπίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα δικαιώματά μας.

Οι επιλογές Τρόικας, Κυβέρνησης και Εργοδοτών και οι προσχηματικές αγωνίες τους για να δικαιολογήσουν τις αντεργατικές επιλογές τους, δήθεν για τη χώρα, δήθεν για την κοινωνία, δήθεν για την ανάπτυξη… πρέπει να πάρουν την αγωνιστική απάντηση που τους αξίζει.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ. ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΙΣ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11 πμ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΤΟΕ ΣΤΙΣ 11 πμ ΠΑΤΗΣΙΩΝ & ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ

----------

ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ !

Ο Σύλλογος καλεί τα μέλη του - συναδέλφισσες καθαρίστριες μερικής απασχό-λησης, που δεν προσλήφθηκαν στην τράπεζα Πειραιώς, αλλά στην ιδιωτική εταιρεία Alter Ego και επιθυμούν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, κατά αυτής της άδικης μεταχείρισής τους, να συμπληρώσουν την συνημμένη ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ και να την αποστείλουν στο ΣΕΑΤΕ, ταχυδρομικώς, το αργότερο μέχρι την επόμενη Παρασκευή 26-10-2012.

Η εξουσιοδότηση, εκτός από τη συμπλήρωση των στοιχείων, θα πρέπει να θεωρηθεί, για το γνήσιο της υπογραφής σε Αστυνομικό Τμήμα ή το ΚΕΠ.

Παρακαλούνται οι συνάδελφοι των μονάδων να παράσχουν κάθε βοήθεια στις συναδέλφισσες καθαρίστριες, και, για την ενημέρωσή τους, και, για τη συμπλήρωση της εξουσιοδότησης, και, για την αποστολή της στο ΣΕΑΤΕ, ταχυδρομικώς.

Σημειώνεται πως οι αγωγές, που θα γίνουν, θα είναι ατομικές, ο Σύλλογος θα συντονίσει την όλη διαδικασία, η οποία θα διεκπεραιωθεί από το νομικό επιτελείο του, ενώ θα καλυφθεί (από το Σύλλογο) και το σχετικό κόστος.

Για το υπόδειγμα της ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗΣ, πατήστε ΕΔΩ !...

----------

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ "ΔΩΔΩΝΗ".

Αγωνιστικό ραντεβού για τη «ΔΩΔΩΝΗ» δίνουν οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των Νομών Πρέβεζας, Άρτας και Αιτωλοακαρνανίας, σήμερα Τετάρτη στις 10:30 το πρωί, στη γέφυρα Καλογήρου για την ανατροπή της πολιτικής ιδιωτικοποίησης της γαλακτοβιομηχανίας.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται αναλυτικά στο θέμα και στις επιπτώσεις που θα έχει το ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ και το οποίο το χαρακτηρίζουν βαθιά πολιτικό.

Καλώντας τους κτηνοτρόφους και τους εργαζόμενους να συμμετέχουν και «να αγωνιστούν για να μην γίνει πράξη το ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ, να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των αγροτοσυνεταιριστικών μεταποιητικών επιχειρήσεων και να σχεδιαστεί η ανάπτυξη τους για παράγωγη που να καλύπτει τις εργατικές λαϊκές ανάγκες και όχι τα συμφέροντα του κεφαλαίου».

----------

ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ - ΛΕΝΕ - 4000 ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ !

Γόρδιος δεσμός για τις διοικήσεις των τραπεζών που συγχωνεύονται είναι το θέμα των εργαζομένων.

Από τη μια, η διπλοκάλυψη των καταστημάτων και των διοικητικών υπηρεσιών δημιουργεί πλεονάζον προσωπικό και, από την άλλη, οι τραπεζίτες γνωρίζουν ότι αν διαταραχθούν οι σχέσεις τους με τους εργαζόμενους, κινδυνεύουν να ξεκινήσουν «με το αριστερό» την κοινή τους πορεία.

Την ίδια στιγμή, έντονη είναι η ανησυχία των εργαζομένων, ενώ επί ποδός πολέμου βρίσκονται οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που περιμένουν να μάθουν το σχέδιο δράσης των διοικήσεων.

Η συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ !...

--------------------

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.

 16-10-2012

Ο ΣΕΑΤΕ υλοποιώντας σχετικές αποφάσεις των οργάνων του προχωράει, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, σε τρεις σημαντικές, αρχικές, νομικές ενέρ-γειες.

l Η πρώτη αφορά την προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας για την ακύρωση των αποφάσεων, των σχετικών με τον διαχωρισμό της ΑΤΕ και την εκποίησή της. Η προσφυγή αυτή αποτελεί κεντρική επιλογή του Συλλόγου και αναμένεται να κατατεθεί εντός του επόμενου δεκαημέρου, με την νομική επιμέλεια εξέχοντος καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθήνας.

l Η δεύτερη, αφορά τον συντονισμό της ομαδικής αγωγής κατά της τράπεζας Πειραιώς των εργαζομένων στην καθαριότητα με καθεστώς μερικής απασχόλησης, οι οποίες δεν προλήφθηκαν, όπως όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενο, στην τράπεζα, αλλά σε ιδιωτική εταιρεία. Κι αυτή η αγωγή θα κατατεθεί εντός των προσεχών ημερών, εξ αιτίας του ότι υπάρχει προθεσμία, που λήγει.

Για την οργάνωση αυτής της προσφυγής των καθαριστριών, θα υπάρξει η συμπλήρωση και η αποστολή στο Σύλλογο σχετικών «εξουσιοδοτήσεων», διαδικασία που θα ξεκινήσει με τη δημοσίευση, άμεσα, στην ιστοσελίδα μας, του υποδείγματος, μαζί με τις απαραίτητες οδηγίες.

l Η Τρίτη νομική ενέργεια, αφορά στον συντονισμό της προσφυγής, για την αναγνώριση του δικαιώματος πρόσληψης σε υπηρεσίες του δημοσίου, των εργαζομένων, που εργάζονταν στην ΑΤΕ, μετά την επιτυχία τους σε διαγωνισμούς για το δημόσιο, που διενήργησε το ΑΣΕΠ, το οποίο και τους κατέταξε στην τράπεζα.

Και γι αυτή την προσφυγή θα υπάρξει διαδικασία συμπλήρωσης και αποστολής «εξουσιοδοτήσεων» προς το Σύλλογο, μια διαδικασία που θα ξεκινήσει, κι αυτή, άμεσα, αλλά θα διεκπεραιωθεί με μεγαλύτερη άνεση χρόνου, καθώς δεν υπάρχει πίεση από προθεσμία.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα δημοσιοποιηθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες, μαζί με τα υποδείγματα των «εξουσιοδοτήσεων».

----------

Η ΟΤΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.

Μήνυμα αντίστασης και αγώνα, χωρίς συμβιβασμούς, θα στείλουν όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας στην Κυβέρνηση και την Τρόικα στις 18 Οκτωβρίου στη μεγάλη Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ και στη συγκέντρωση την ίδια ημέρα στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, την ημέρα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ενόψει της ψήφισης των αντεργατικών μέτρων στη Βουλή.

Η Ελληνική Κοινωνία έχει εξαντλήσει ήδη τα όρια της αντοχής, αλλά και της ανοχής σε μια πολιτική που με διαδοχικά μνημόνια υπόσχεται συνεχώς, χωρίς κανένα αποτέλεσμα, τη σωτηρία της χώρας.

Η ισοπέδωση, που υφίσταται ο ελληνικός λαός από τις απαιτήσεις και τους εκβιασμούς της Τρόικας, πρέπει να πάρει απάντηση μέσα από δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων, των ανέργων και των συνταξιούχων της χώρας, οι οποίοι ζουν μέρες εξαθλίωσης και απόγνωσης.

Τα περιθώρια τελείωσαν.

Η ΟΤΟΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΜΑΖΙΚΑ, αποφασιστικά και αγωνιστικά στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, γιατί θεωρεί ότι η ανατροπή αυτής της πολιτικής, που οδηγεί στο βέβαιο θάνατο τη χώρα και την ελληνική κοινωνία στο σύνολό της, είναι υπόθεση ΌΛΩΝ ΜΑΣ.

Χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς κοινωνικούς αυτοματισμούς, χωρίς δισταγμούς πρέπει να πάρουμε όλοι μαζί τις τύχες μας στα χέρια μας, να βγούμε μαζικά στους δρόμους και να απαιτήσουμε από την Τρόικα να σταματήσει τους εκβιασμούς σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας και από την Κυβέρνηση να σταθεί επιτέλους στο ύψος των κρίσιμων στιγμών.

Με όπλο μας την Ενότητα και την Αλληλεγγύη θα δώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα της ελπίδας και της προοπτικής για τον τόπο μας, ενάντια στα σχέδια που υλοποιούν Κυβέρνηση και Τρόικα σε βάρος της χώρας μας και του λαού μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

ΣΤΙΣ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΤΙΣ 11 πμ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΤΟΕ ΣΤΙΣ 11 πμ ΠΑΤΗΣΙΩΝ & ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ

Το Γραφείο Τύπου της ΟΤΟΕ

--------------------

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ.

15-10-2012

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ αποφάσισε να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ενόψει των εξελίξεων που αφορούν στις συγχωνεύσεις Τραπεζών και στην επικείμενη ανακεφαλαιοποίησή τους.

Με βάση τη γενική θέση αρχής της ΟΤΟΕ, οι αναδιαρθρώσεις στον Τραπεζικό χώρο να υπακούουν σε έναν επιχειρησιακό και κοινωνικό σχεδιασμό και να είναι ενταγμένες στην ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, στην αντιμετώπιση των κοινωνικών αναγκών, καθώς και στην προστασία των θέσεων εργασίας και των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων, η Εκτελεστική Γραμματεία αποφάσισε τα εξής:

1.        Να ζητηθούν συναντήσεις με τις Διοικήσεις των Τραπεζών ΕΘΝΙΚΗΣ, ALPHA BANK και ΠΕΙΡΑΙΩΣ, προκειμένου να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση της ΟΤΟΕ για τα συνολικά σχέδιά τους, αναφορικά με τις συγχωνεύσεις Τραπεζών, που έχουν δρομολογηθεί με τις Τράπεζες αυτές, καθώς και όσες άλλες ακολουθήσουν.

2.        Να ζητηθούν συναντήσεις με τα Κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, προκειμένου να ζητηθεί η παρέμβασή τους, ώστε η ανακεφαλαιοποίηση να επεκταθεί και να συμπεριλάβει και τις υπόλοιπες τράπεζες που δεν έχουν χαρακτηριστεί ως συστημικές.

3.        Να ζητηθεί η συμμετοχή της ΟΤΟΕ και των επιμέρους αντίστοιχων σωματείων στις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν, ενόψει των συγχωνεύσεων τραπεζών από την αρχή και σε όλα τα στάδια που θα ακολουθήσουν, μέχρι την ολοκλήρωσή τους δεδομένου ότι η συνδικαλιστική εκπροσώπηση επιβάλλεται ως θεμιτή και νόμιμη για όλα τα ζητήματα που αφορούν στους εργαζόμενους.

 

Η ΟΤΟΕ θεωρεί, ότι η περίοδος αυτή είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα, την Ελληνική κοινωνία, τις Τράπεζες και τους εργαζόμενους και απαιτείται ετοιμότητα, ενεργοποίηση και συνεργασία όλων των θεσμικών, πολιτικών, κοινωνικών, επιχειρηματικών και συνδικαλιστικών παραγόντων, για την αντιμετώπιση της κατάστασης με όρους που θα διασφαλίζουν θετικά αποτελέσματα, με βασικά κριτήρια τη Χώρα και τη Κοινωνία.

--------------------

ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΕΙΣ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !

12-10-2012

                                                                         ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Ύστερα από αλλεπάλληλες επαφές  με την Διεύθυνση Ιδιωτών-Αγροτών  και της αντίστοιχης Διεύθυνσης της Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ-ΑΤΕΒΑΝΚ, σας ενημερώνουμε ότι με σημερινό σχετικό  έγγραφο της παραπάνω Δ/νσης  συνεχίζονται  κανονικά από σήμερα, οι εκταμιεύσεις των αναπόδοτων δανείων που έχουν συναφθεί με την πίστωση του τρέχοντος έτους 2012  και με τις πιστώσεις των προηγουμένων ετών 2008-2011 με την προϋπόθεση βέβαια, να σταλούν στον Συνεταιρισμό οι απαιτούμενες εκθέσεις αυτοψιών και οι προτάσεις ασφαλιστηρίων.

Με την εξέλιξη αυτή και χάρις στις συντονισμένες προσπάθειες της ΔΙΑ, του ΣEATE και του ΟΣΥΑΤΕ, δίνεται ευνοϊκό τέλος στις αγωνίες των συναδέλφων.

Το Δ.Σ. του ΟΣΥΑΤΕ βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να επιλυθούν θετικά όλα τα θέματα που αφορούν τους 10.000 συνεταίρους μας.

Αν υπάρξει νεώτερη εξέλιξη  για τα δάνεια από κεφάλαια της Τράπεζας που είναι σε εκκρεμότητα και  δεν έχουν συναφθεί, θα σας ενημερώσουμε με νέα ανακοίνωσή μας .

       ΓIΑ ΤΟ Δ. Σ. του ΟΣΥΑΤΕ

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

                     ΚΥΡIΑΚΟΣ ΤΣΑΟΥΣΗΣ             ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΗΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ

                                              ----------
 
                        ΚΑΛΠΑΖΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ !

Tα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Αρχής τα οποία δείχνουν ότι ένας στους 4 Έλληνες είναι άνεργος επιβεβαιώνουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα τραγικά αποτελέσματα της άγριας πολιτικής λιτότητας που εφαρμόζουν τρόικα και κυβέρνηση.

Μπορεί η Στατιστική Αρχή να υπολογίζει την ανεργία τον Ιούλιο στο 25,1%, το πραγματικό όμως ποσοστό ξεπερνά το 30% με τις προβλέψεις δυστυχώς να είναι δυσοίωνες.

Την ώρα που η ανεργία στραγγαλίζει την ελληνική κοινωνία και η ύφεση φτάνει στο 7% αποτελεί τουλάχιστον κοινωνική πρόκληση το γεγονός ότι οι σκέψεις και οι απαιτήσεις των Τροϊκανών εστιάζονται στην περαιτέρω αφαίμαξη των εργαζομένων και συνταξιούχων και όχι στις αυτονόητες υποχρεώσεις των τραπεζιτών.

Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και από τις πληροφορίες που θέλουν την Τρόικα να τάσσεται κατά της επιστροφής στο δημόσιο από τις Τράπεζες της κρατικής ενίσχυσης με προνομιούχες μετοχές που είχαν λάβει το 2008.

Τέτοιου είδους πρακτικές όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά προκαλούν και εξοντώνουν την κοινωνία και την οικονομία.

Τα συνδικάτα θα συνεχίσουν τον αγώνα για την ανατροπή των αδιέξοδων και αναποτελεσματικών αυτών πολιτικών με τη νέα Γενική Απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για τις 18 Οκτώβρη.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

----------

ΕΚΘΕΣΗ - ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ !

Δημοσιεύθηκε η σημαντική έκθεση της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας (ΔΣΣ) σχετικά με τις επιθέσεις στα εργασιακά δικαιώματα σε όλον τον κόσμο. Η έκθεση  θα αποτελέσει εργαλείο παρέμβασης της ΔΣΣ προς τους διεθνείς οργανισμούς και φόρα όπως το ΔΝΤ, οι G20, η Παγκόσμια Τράπεζα, η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας κ.α.

Ήδη η Γενική Γραμματέας της ΔΣΣ, Σάραν Μπάροου, παρουσίασε την έκθεση στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας, που πραγματοποιείται στο Τόκυο, από τις 9 μέχρι τις 14 Οκτωβρίου.

Η έκθεση στηρίζεται σε παγκόσμια έρευνα σε 6 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, όπου καταστρατηγήθηκαν εργασιακά δικαιώματα και εφαρμόστηκαν σκληρές πολιτικές λιτότητας. Ιδιαίτερα για την Ελλάδα, καταγράφονται και τεκμηριώνονται οι τραγικές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις των μνημονιακών πολιτικών και η ολοσχερής κατεδάφιση του θεσμικού πλαισίου των εργασιακών σχέσεων που συντελούν συνδυαστικά στη ραγδαία οικονομική και θεσμική αποδυνάμωση των εργαζομένων και των συνταξιούχων οδηγώντας τους πολίτες σε απόγνωση.

Συγκεκριμένα, η έκθεση καταδεικνύει ότι οι πολιτικές του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ ώθησαν τις χώρες σε ύφεση επιδεινώνοντας παράλληλα τις συνθήκες ζωής των εργαζομένων. Μεταξύ άλλων γίνεται λόγος για:

           Εξαφάνιση κάθε οικονομικής δραστηριότητας

           Εφιαλτική αύξηση της ανεργίας

           Εξαθλίωση της κοινωνίας

Η έκθεση της ΔΣΣ, η οποία έχει αναρτηθεί στο site της οργάνωσης http://www.ituc-csi.org/new-report-ituc-frontlines-2012.html.τεκμηριώνεται εμπειρικά και από μαρτυρίες και Ελλήνων εργαζομένων και ανέργων, οι οποίες κατατέθηκαν σε πάνελ εμπειρογνωμόνων της Διεθνούς Συνομοσπονδίας, με συμμετοχή και της ΓΣΕΕ, το οποίο επισκέφθηκε τη χώρα μας τον περασμένο Ιούλιο. Τα σχετικά βίντεο βρίσκονται αναρτημένα στην ηλεκτρονική εφημερίδα της ΔΣΣ Equal Times :  http://www.equaltimes.org/news/the-imf-has-ruined-my-life-say-the-workers

----------

ΟΤΟΕ : ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ !...

Η εμμονή της Τρόικας να πληρώσουν οι εργαζόμενοι στις Τράπεζες και η ελληνική κοινωνία τα 550 εκατομμύρια που οφείλουν οι Τράπεζες, ως απόδοση των προνομιούχων μετοχών που είχαν εκδοθεί για την ενίσχυση τους (πακέτο Αλογοσκούφη), αποκαλύπτει για ακόμη μια φορά, ότι η Τρόικα σε συνεργασία με τον Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος κυβερνά τη χώρα, ικανοποιώντας συγκεκριμένα εργοδοτικά συμφέροντα.

Η Κυβέρνηση οφείλει να έχει ξεκάθαρη και υπεύθυνη στάση, ότι τα 550 εκατομμύρια πρέπει να τα πληρώσουν οι Τράπεζες, όπως αποτυπώθηκε στον Προϋπολογισμό και σύμφωνα με την σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Είναι προκλητική και απαράδεκτη η εμμονή, με την οποία η Τρόικα φορτώνει τις υποχρεώσεις των Τραπεζιτών στις πλάτες των απλών εργαζόμενων, καθ’ υπόδειξη των διάφορων «κουκουλοφόρων», ενώ αντίθετα απαλλάσσει γενναιόδωρα τις Τράπεζες από τις υποχρεώσεις τους.

Η ΟΤΟΕ καταγγέλλει την Κυβέρνηση, την Τρόικα και το Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος απαιτώντας:

·        Να πληρώσουν οι Τράπεζες, όπως εξ’ αρχής έχει προβλεφθεί, τα 550 εκατομμύρια που οφείλουν, όπως προβλέπεται.

  • Να μην διανοηθούν να εφεύρουν έναν ακόμα φόρο-χαράτσι σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας.
  • Να μην τολμήσουν να ζητήσουν αυτό το ποσό από τους εργαζόμενους των τραπεζών.

Επιτέλους χρειάζεται έστω λίγη τσίπα σ’ αυτήν τη γενικευμένη εθνική κατάπτωση της υποταγής από όσους υποτίθεται, ότι κυβερνούν και παίρνουν αποφάσεις σ’ αυτήν τη χώρα.

Ο κόσμος της καθημερινής αγωνίας για επιβίωση και η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της βρίσκονται στα πρόθυρα μιας έκρηξης, με ανεξέλεγκτες διαστάσεις!

Κυβέρνηση και Τρόικα ας το καταλάβουν πριν είναι πολύ αργά.

Το Γραφείο Τύπου της ΟΤΟΕ

----------

      ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΟΥΣ
                          ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ !

11-10-2012

                      

Ξαφνική εμπλοκή είχαμε αργά χθες το βράδυ στις διαπραγματεύσεις του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα με την τρόικα.

Σημείο τριβής αποτέλεσε σύμφωνα με πληροφορίες η υποχρέωση των τραπεζών να επιστρέψουν μέχρι το τέλος του έτους 500 εκατ. ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο με την μορφή μερίσματος από την κρατική χρηματοδότηση που είχαν λάβει το 2008 με προνομιούχες μετοχές βάσει του νόμου Αλογοσκούφη.

Οι επικεφαλής της τρόικας ζήτησαν να μην δοθεί αυτό το ποσό γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του κ. Στουρνάρα αλλά και του αναπληρωτή υπουργού Χρήστου Σταικούρα οι οποίοι κατά τις ίδιες πληροφορίες αντέτειναν πως πρόκειται για έσοδα που έχουν γραφτεί στον προϋπολογισμό του 2012 και συνεπώς θα προκύψει ξαφνικά ισόποση “μαύρη τρύπα”.

Μάλιστα για να καλυφθεί το ποσό η τρόικα πρότεινε αρχικά είτε να μπει νέος φόρος με την μορφή έκτακτης εισφοράς ώστε να φέρει άμεσα δημοσιονομικά αποτελέσματα είτε να κοπούν από εφέτος τα δώρα σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους.

Οι προτάσεις αυτές δεν έγιναν αποδεκτές από την ελληνική πλευρά η οποία υπογράμμισε πως δεν είναι δυνατόν ξαφνικά να τίθενται στο τραπέζι τέτοιες απαιτήσεις.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών μας επέμειναν στην θέση τους και αντιπρότειναν να μειωθούν οι μισθοί ή να μπει έκτακτη εισφορά σε όλους τους τραπεζοϋπαλλήλους ώστε να καλυφθεί το κενό.

Και η πρόταση αυτή δεν έγινε αποδεκτή από το οικονομικό επιτελείο με αποτέλεσμα το θέμα να παραμείνει ανοιχτό και να λήξει χωρίς συμφωνία άλλο ένα ραντεβού.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι από τις αρχές Σεπτεμβρίου στο υπουργείο Οικονομικών προσπαθούν να εξασφαλίσουν τα 500 εκατ. ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό πως στις 7 Σεπτεμβρίου ο κ. Σταικούρας απέστειλε σχετική επιστολή στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο και τον πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Γιώργο Ζανιά.

Ζητούσε “να γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις έτσι ώστε να διευθετηθεί η εκκρεμότητα που υπάρχει σε σχέση με το θέμα της σταθερής απόδοσης 10% επί του εισφερόμενου κεφαλαίου στις τράπεζες, που υπήχθησαν στο πρώτο μέτρο του ν.3723/2008”.

Τόνιζε δε πως το ποσό των 500 εκατ. έχει εγγραφεί στον κρατικό προϋπολογισμό ως έσοδο.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα ανοιχτά μέτωπα πληροφορίες αναφέρουν πως τα μέτρα του 2013 έχουν σχεδόν “κλείσει”, μένουν ακόμη μικρές εκκρεμότητες και η συζήτηση επικεντρώνεται κυρίως στα μέτρα του 2014. Σχετικά με την κατανομή τους παραμένουν οι απαιτήσεις της τρόικας για εμπροσθοβαρή εφαρμογή του “πακέτου” με μέτρα της τάξης των 9 δισ. ευρώ να πρέπει να υλοποιηθούν το 2013.

Στέλεχος του οικονομικού επιτελείου προσερχόμενο στη χθεσινή σύσκεψη δήλωσε πως “προσπαθούμε να μην ξεφύγουμε πολύ από τα 7,8 δισ. για το 2013, που προβλέπει ως πρόσθετα μέτρα ο προϋπολογισμός”.

Σήμερα στις 18:30 έχει οριστεί νέο ραντεβού του Γ. Στουρνάρα με τους Π. Τόμσεν, Κ. Μαζούχ και Μ. Μορς καθώς τα χρονοδιαγράμματα είναι ασφυκτικά αφού το πακέτο των μέτρων πρέπει να οριστικοποιηθεί τις επόμενες μέρες με χρονικό ορίζοντα τη Σύνοδο Κορυφής στις 18 – 19 Οκτωβρίου.

Από την ΗΜΕΡΗΣΙΑ

----------

           ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.

Στις 30 Οκτωβρίου 2012, ημέρα Τρίτη, θα διεξαχθεί η πανελλαδική ψηφοφορία των μελών του ΣΕΑΤΕ για την τροποποίηση του Καταστατικού του Συλλόγου, σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ.

Η ψηφοφορία θα γίνει με την ευθύνη και τις οδηγίες της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής, που εκλέχτηκε από τη Γενική Συνέλευση και η οποία αναμένεται να ξεκινήσει το έργο της άμεσα.

Το Γ.Σ. του Συλλόγου συζήτησε όλα τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν το χώρο και πήρε σειρά αποφάσεων για ενέργειες και δράσεις.

- Με πρωτοβουλία του ΣΕΑΤΕ θα επιδιωχθεί να γίνει άμεσα επίσκεψη όλων των Συλλόγων στο χώρο της Πειραιώς και της ΟΤΟΕ, στη διοίκηση της τράπεζας, για το θέμα του Ταμείου Υγείας, προκειμένου να υπάρξει πίεση προς την κατεύθυνση της συνέχισης της λειτουργίας του ΤΥΠΑΤΕ.

-΄Αλλη συνάντηση, με τη Γενική Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της τράπεζας, αυτή, θα ζητήσει ο ΣΕΑΤΕ, για σειρά εργασιακών θεμάτων, (ωράριο, τοποθετήσεις, αναδιοργάνωση Κ.Υ. κλπ).

- Σήμερα κιόλας, ο Σύλλογος αποστέλλει ειδική επιστολή προς τον Εκκαθαριστή της ΑΤΕ, (διαβάστε την ΕΔΩ !...), την οποία κοινοποιεί και στην Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ παράλληλα θα γίνουν επισκέψεις και διαβήματα και στους δυο. Τα θέματα που αφορούν τις απαιτήσεις μας θα είναι στην πρώτη γραμμή της συζήτησης και της διεκδίκησης.

- Σήμερα θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη του Προεδρείου, μαζί με το νομικό σύμβουλο, στο ΙΚΑ, προκειμένου να απαιτηθεί σαφέστατη απάντηση στο θέμα του χρονικού διαστήματος, για το οποίο μπορεί κάποιος ν΄ απασχοληθεί στην Πειραιώς, χωρίς να χάσει το δικαίωμα να συνταξιοδοτηθεί με τους όρους  και τις διατάξεις του πρώην ΤΣΠΑΤΕ

- Το Γ.Σ. ενημερώθηκε από το δικηγόρο για την πορεία της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για την ακύρωση των αποφάσεων εκποίησης της ΑΤΕ, ενώ δόθηκε κατεύθυνση να επισπευσθεί η διαδικασία, για την οργάνωση και την διενέργεια της προσφυγής, για τη δυνατότητα των προσληφθέντων στην ΑΤΕ, μέσω ΑΣΕΠ, να προσληφθούν στο δημόσιο.

- Τέλος, το συμβούλιο προσδιόρισε την ενημερωτική παναττική συνέλευση για τις 25 Οκτωβρίου, ενώ προς το τέλος του μήνα θα επιδιωχθεί να πραγματοποιηθεί μια ενημερωτική διαδικασία στη Φθιώτιδα.

                                                           ----------

               ΝΕΑ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

 
                      

Την κήρυξη 24ωρης γενικής απεργίας στις 18 του μηνός και την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στο Πεδίον του Άρεως, σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην ακολουθούμενη οικονομική πολιτική, αποφάσισαν οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, όπως ανακοινώθηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Την ερχόμενη Τρίτη, 16 Οκτωβρίου, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες θα γίνουν δεκτές από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, όπως επίσης ανακοινώθηκε.

Αποφασίστηκε επίσης η κήρυξη 24ωρης απεργίας με ανοικτή ημερομηνία, ταυτόχρονα με την κατάθεση των νέων μέτρων στη Βουλή και η πραγματοποίηση συλλαλητηρίου.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ θα επιδιώξουν επίσης την πραγματοποίηση απεργίας στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου στα μέσα Νοεμβρίου.
 
                                                           --------------------

   ΜΙΣΟΛΟΓΑ, ΑΟΡΙΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ !

10-10-2012

Μετά από 46, ολόκληρες, ημέρες το ΙΚΑ εδέησε ν΄ απαντήσει στα ερωτήματα που ο ΣΕΑΤΕ είχε υποβάλλει από τις 23-8-2012, μέσω του νομικού του συμβούλου κι αφορούσαν το ξεκαθάρισμα του καθεστώτος που ισχύει, με βάση τις υπάρχουσες νομικές διατάξεις, για την ασφάλιση των εργαζομένων της πρώην ΑΤΕ.

Η διοίκηση και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Ιδρύματος, αποτύπωσαν, τελικά, σε έγγραφο τις απόψεις τους, κάτι που απέφυγαν να κάνουν καθ΄ όλο το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε, με τις αλλεπάλληλες επαφές και συζητήσεις που διεξήχθησαν, μεταξύ αυτών και του Προεδρείου του Συλλόγου.

Σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο έγγραφο – απάντησή τους, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, για τους εργαζόμενους, (τους πριν το 1993 ασφαλισμένους…), που υπάγονταν στις διατάξεις του πρώην ΤΣΠ-ΑΤΕ και μετά την ένταξή του στο ΙΚΑ και στις 27-7-2012 «…δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις συνταξιο-δότησης, δηλαδή, απαιτούμενα έτη ασφάλισης και όριο ηλικίας..».

Οι συνάδελφοι, αυτής της κατηγορίας, που υπέγραψαν σύμβαση εργασίας με την Πειραιώς, σύμφωνα με την ερμηνεία του ΙΚΑ, άλλαξαν εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς και με βάση την ισχύουσα νομοθεσία εμπίπτουν, σ΄ ότι αφορά τις  προϋποθέσεις συνταξιοδότησης και τον τρόπο υπολογισμού του ποσού της σύνταξης, στη νομοθεσία που διέπει τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Πρόκειται για το θέμα, που από την πρώτη στιγμή είχε εκτιμήσει και προσπάθησε ν΄ αντιμετωπίσει ο Σύλλογος, με την προώθηση ειδικής νομοθετικής τροπολο-γίας, η οποία προσπάθεια «κόλλησε» στο ζήτημα των οφειλομένων 280 εκατ. από την ΑΤΕ στο ΙΚΑ.

Οι προσπάθειες του ΣΕΑΤΕ θα συνεχιστούν και θα ενταθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη και η δεοντολογία, για όλους αυτούς τους συναδέλφους, που στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της υπηρεσίας τους είχαν ιδιαίτερο ασφαλιστικό καθεστώς και πλήρωναν, ιδιαίτερα, υψηλές εισφορές !

Για τους εργαζόμενους, που στις 27-7-2012 είχαν τις προϋποθέσεις συνταξιο-δότησης, αλλά δεν βγήκαν στη σύνταξη και συνέχισαν στην Τράπεζα Πειραιώς, το ΙΚΑ διευκρινίζει, πως διατηρούν το «δεσμό» με το πρώην ΤΣΠ-ΑΤΕ και τις διατάξεις του, αλλά, μόνον, εφ΄ όσον η απασχόλησή τους στην Πειραιώς «έχει πρόσκαιρο χαρακτήρα…», έννοια την οποία δεν αποσαφηνίζουν και δεν προσδιορίζουν χρονικά !!! (Ως γνωστόν, σε άλλη, παλαιότερη, εγκύκλιο είχε αναφερθεί, παραδειγματικά, το τρίμηνο…).

Το κρίσιμο, λοιπόν, ερώτημα, ως πότε μπορεί ο συνάδελφος της παραπάνω κατηγορίας, να εργαστεί στην Πειραιώς, χωρίς να χάσει το «δεσμό» του με το ΤΣΠ-ΑΤΕ, οι αρμόδιοι του ΙΚΑ δεν το απαντούν στην επιστολή τους, κάτι, όμως, που θα πρέπει ν΄ αναγκαστούν να το κάνουν τις αμέσως επόμενες ημέρες και πριν την παρέλευση του «παραδειγματικού» τριμήνου.

Συμπερασματικά, ούτε και εγγράφως η διοίκηση και οι υπηρεσίες του ΙΚΑ μας «φώτισαν», σε κάθε περίπτωση υιοθέτησαν την πιο σκληρή, για τους εργαζόμενους της ΑΤΕ, εκδοχή, ενώ είναι πέρα από κάθε αμφισβήτηση, η απροθυμία τους να συνεργαστούν και να διευκολύνουν, ακόμα και σε ανοικτά ζητήματα, όπως ο «πρόσκαιρος χαρακτήρας» της απασχόλησης στην Πειραιώς.

Ο Σύλλογος θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση των σημαντικών αυτών  θεμάτων και θα επανέλθει – φυσικά – και ενημερωτικά.

Η απάντηση του ΙΚΑ ΕΔΩ !...

----------

Η "ΥΠΟΔΟΧΗ" ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ.

Χιλιάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι διαδήλωσαν χθες κατά της πολιτικής των μνημονίων και των εκφραστών της, μετέχοντας στο συλλαλητήριο που διοργάνωσαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα.


Οι διαδηλωτές έδωσαν δυναμικό και ταυτόχρονα ειρηνικό παρόν ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συνδικάτων και πλημμύρισαν τους δρόμους παρά τις δυσκολίες μετακίνησης από τα πρωτοφανή αστυνομικά μέτρα και τις απαγορεύσεις λόγω της έλευσης της Καγκελαρίου του Nεοφιλελευθερισμού.
Με κεντρικό μήνυμα-σύνθημα:

Η ψυχή μας βγαίνει,
το πρόγραμμα δεν βγαίνει

δεκάδες χιλιάδες πολίτες διαμαρτυρήθηκαν και απαίτησαν τον τερματισμό της τιμωρητικής, αντεργατικής, αντικοινωνικής και αναποτελεσματικής πολιτικής των μνημονίων κατ΄απαίτηση της Μέρκελ και των ευρωπαίων ισχυρών που εφαρμόζει και υλοποιεί η κυβέρνηση της χώρας μας.
Όσο συνεχίζεται η εμμονή Τρόικας και Κυβέρνησης στην ίδια αδιέξοδη και αναποτελεσματική πολιτική η ΓΣΕΕ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την ακύρωση αυτών των πολιτικών.


Γι΄αυτό το λόγο σήμερα Τετάρτη 10/10/2012 και ώρα 10 π.μ. θα συνεδριάσει στα γραφεία της ΓΣΕΕ το Εθνικό Συνδικαλιστικό Συμβούλιο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ (Εκτελεστικές Επιτροπές) ώστε από κοινού οι Συνομοσπονδίες να καθορίσουν το περαιτέρω αγωνιστικό πρόγραμμα.
Αμέσως μετά και συγκεκριμένα στις 13.00 θα πραγματοποιηθεί Συνέντευξη Τύπου ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο Αμφιθέατρο της Συνομοσπονδίας για να ανακοινωθούν οι σχετικές αποφάσεις.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΓΣΕΕ

 --------------------

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ.

9-10-2012

                 
 
                                            Από τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα χθες το απόγευμα
 
Οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και στo Πανεργατικό Συλλαλητήριο σήμερα Τρίτη 9-10-2012 στη 1 μ.μ. στο Σύνταγμα (Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας) και στην παναττική στάση εργασίας (12.00-15.00).
Tα συνδικάτα μαζί με ολόκληρη την κοινωνία θα δώσουν δυναμική και αγωνιστική απάντηση στα σχέδια της Μέρκελ και των ευρωπαίων ισχυρών που επιβάλλονται από τους δανειστές και υιοθετούνται από την κυβέρνηση.
Καταγγέλλουμε τις αστυνομικές απαγορεύσεις, την επίδειξη πυγμής, την αστυνομική βία, τις παρεμβάσεις των ΜΑΤ, τους τραυματισμούς και τις συλλήψεις απεργών και συνδικαλιστικών στελεχών, οι οποίες στοχεύουν να ακυρώσουν τα δημοκρατικά μας δικαιώματα.
Οι καταστροφικές και αδιέξοδες πολιτικές των μνημονίων, όπως αυτές προσδιορίζονται από τις σκληρές νεοφιλελεύθερες και τιμωρητικές πολιτικές που κλιμακώνονται, είναι το πεδίο αντιπαράθεσης και σύγκρουσης των συνδικάτων και της κοινωνίας με κυβέρνηση και Τρόικα.
Η εμμονή για την πλήρη και ουσιαστική κατάργηση της Εθνικής Σύμβασης και η απαίτηση για κυβερνητική νομοθετική ρύθμιση του κατώτατου μισθού, των αποζημιώσεων, των τριετιών, κ.λ.π. ισοπεδώνουν κάθε εργασιακό, κοινωνικό και δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων, τους οποίους «δωρίζει» ανυπεράσπιστους στον αφέντη-εργοδότη.
Την ώρα που οι ένοχοι (φοροφυγάδες, φοροκλέπτες, μεγαλοπαράγοντες και κλεπτο-εξαγωγείς καταθέσεων) κυκλοφορούν ελεύθεροι και ανενόχλητοι αποτελεί μέγιστη κοινωνική πρόκληση η σύλληψη και τιμωρία απλήρωτων απεργών και εξαθλιωμένων εργαζομένων που διεκδικούν τα ΒΑΣΙΚΑ τους δικαιώματα.
Όσο συνεχίζεται αυτή η άδικη και αδιέξοδη πολιτική, τόσο θα εντείνεται ο αγώνας και οι αντιδράσεις των εργαζόμενων.
                                                              ----------
 
 Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.
 

Με την πρόταση εξαγοράς της EUROBANK από την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ κορυφώνονται οι αναδιαρθρώσεις στον τραπεζικό χώρο, πριν από την επικείμενη ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών.

Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις αναμένεται να εγκαταλειφθεί η τακτική της σιωπής και να αποσαφηνιστούν σύντομα οι προθέσεις, ο ρόλος και η νέα λειτουργία των Τραπεζών, στην πιο κρίσιμη περίοδο που διέρχεται η χώρα μας και η ελληνική κοινωνία.

Κεντρικός στόχος των αναδιαρθρώσεων στον Τραπεζικό χώρο πρέπει να είναι η στήριξη της πραγματικής οικονομίας και των ελληνικών νοικοκυριών, που αποτελούν ουσιαστικές προϋποθέσεις για την οικονομική ανάκαμψη και την ανάπτυξη της χώρας.

Οι βασικές προτεραιότητες στις οποίες οφείλουν να ανταποκριθούν οι Τράπεζες, στα πλαίσια ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού, περιλαμβάνονται στους άξονες:  ΕΡΓΑΣΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

Η ΟΤΟΕ θεωρεί, ότι βασικά στοιχεία-προϋποθέσεις επιτυχίας της ενοποίησης Τραπεζών αποτελούν:

·        Ο ολοκληρωμένος επιχειρησιακός και κοινωνικός σχεδιασμός, με σεβασμό στις αρχές της διαφάνειας και της διαβούλευσης με τους εκπροσώπους των εργαζομένων σε κλαδικό και επιχειρησιακό επίπεδο στα θέματα που τους αφορούν.

·        Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός, που θα διασφαλίζει και θα εγγυάται την επιτυχία και τη βιωσιμότητα του εγχειρήματος.

·        Ο κοινωνικός σχεδιασμός με ειδική μέριμνα για την προστασία των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων (εργασιακών, ασφαλιστικών και υγείας).

Η συγχώνευση των δύο Τραπεζών πρέπει να συνοδεύεται από ένα επιχειρησιακό και κοινωνικό σχέδιο που θα αναλύει και θα διασφαλίζει όλα τα παραπάνω και ταυτόχρονα θα εγγυάται την επιτυχή έκβαση αυτών των επιχειρηματικών κινήσεων.

Ο ρόλος του κράτους είναι ιδιαίτερα σημαντικός, δεδομένου ότι, πρέπει να λειτουργεί ως εγγυητής που διασφαλίζει τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και ταυτόχρονα να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την οικονομική ανάκαμψη που έχει ανάγκη η χώρα, για την οποία, ο παράγοντας Εργασία, πρέπει να αποτελεί βασική προτεραιότητα.

            Ο ρόλος αλλά και η ευθύνη των Τραπεζών, σε κάθε περίπτωση, θα έχουν καταλυτική σημασία για την πορεία του τόπου, της ελληνικής κοινωνίας και της ίδιας της χώρας.

Η ΟΤΟΕ επισημαίνει σε κάθε περίπτωση, ότι η στάση της θα είναι αποφασιστική, με ότι αυτό κάθε φορά συνεπάγεται:

Ø      Σε συνδικαλιστικό επίπεδο, με την υπεράσπιση της εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Ø      Σε πολιτικό επίπεδο, με τη διεκδίκηση πολιτικών στήριξης της πραγματικής οικονομίας και της παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Ø      Σε κοινωνικό επίπεδο, με την αντιμετώπιση των κοινωνικών αναγκών και την στήριξη των νοικοκυριών.

Αύριο ΤΕΤΑΡΤΗ 10/10 στις 10 το πρωί θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Γραμ-ματεία της ΟΤΟΕ, με θέμα: Συζήτηση και ανάληψη πρωτοβουλιών, ενόψει των συγχωνεύσεων και εξαγορών τραπεζών, που ανακοινώθηκαν.

Το Γραφείο Τύπου της ΟΤΟΕ

                                                   --------------------

               3ωρη ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

8-10-2012

Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα κλιμακώνουν τις αντιδράσεις ενάντια στη συνεχιζόμενη αντεργατική ,αντικοινωνική και υφεσιακή πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικα.
Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένη την έλευση στην Ελλάδα της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελας Μέρκελ οι τριτοβάθμιες οργανώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απαντούν με κινητοποιήσεις στη Νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυρίας Μέρκελ και του ηγετικού πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γι’ αυτό το λόγο την Τρίτη 9 Οκτωβρίου πραγματοποιούμε Παναττική 3ωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 και συλλαλητήριο στις 13:00 στο Σύνταγμα.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι δεν αντέχουν άλλο την τιμωρητική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αντί να λύνει τα προβλήματα της χώρας, εξαθλιώνει την κοινωνία και βουλιάζει σε αδιέξοδα και ύφεση την οικονομία.

----------

Η ΟΤΟΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ στην Παναττική 3ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, που προκήρυξε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την ΤΡΙΤΗ 9 Οκτωβρίου και στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ  τις 13:00 στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

Η στάση εργασίας για τις Τράπεζες της Αττικής είναι από τις 12:15 έως τις 15:15,

Οι εργαζόμενοι στις Τράπεζες συμμετέχουμε δυναμικά μαζί με τους άλλους εργαζόμενους στην κινητοποίηση ενάντια στην Νεοφιλελεύθερη πολιτική  που εφαρμόζεται στη χώρα μας, που οδηγεί σε ακόμα περισσότερη ύφεση, ανεργία και εξαθλίωση της κοινωνίας.

Απαντάμε αγωνιστικά με αφορμή  την έλευση στην Ελλάδα της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελας Μέρκελ, βασικού εκφραστή αυτής της αδιάλλακτης και επικίνδυνης για τη χώρα μας και την Ευρώπη πολιτικής.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 13:00

ΤΗ ΤΡΙΤΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

12:15 – 15:15.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το συλλαλητήριο της Δευτέρας 8/10/2012 θα γίνει κανονικά όπως έχει ήδη καθοριστεί για τις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα.

----------

ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ "ΔΩΔΩΝΗΣ" !

Μετά την ανακοίνωση μέσω του διαδικτύου της απόφασης για την πώληση του 67,7% των μετοχών της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, τις οποίες κατέχει η ΑΤΕ υπό εκκαθάριση, στην εταιρία ΣΙΜΟΣ Foοd, στην Ηπειρο υπήρξε ξεσηκωμός και στο εργοστάσιο έγινε κατάληψη από τους κτηνοτρόφους, τις ΕΑΣ - μετόχους και τους εργαζόμενους.

Κοινωνικοί και πολιτικοί φορείς τάχθηκαν κατά της πώλησης, ενώ σε ανακοινώσεις περιέχονται καταγγελίες για αδιαφανή και μεροληπτική διαδικασία, που ακολουθήθηκε και από την οποία αποκλείστηκε ο φορέας - υποψήφιος αγοραστής στον οποίο συμμετείχαν και οι Συνεταιρισμοί.

"...Η απόφαση για την πώληση του ποσοστού της ΔΩΔΩΝΗΣ Α.Ε. που κατέχει η ΑΤΕ, είναι το αποτέλεσμα ενός διαγωνισμού για τον οποίο εξ αρχής υπήρχαν πολλές επιφυλάξεις και πολλά σκοτεινά σημεία..." αναφέρεται σε ανακοίνωση βουλευτή της περιοχής και μάλιστα, ενός από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση.

"...Πρόκειται για σκανδαλώδη απόφαση, στο βαθμό που τελικά και παρά τις επίμονες προσπάθειες, όλων, όσων πραγματικά ενδιαφέρθηκαν για την υπόθεση αυτή, αγνοήθηκαν, τόσο η πρόβλεψη του καταστατικού της εταιρείας για την μεταβίβαση του ποσοστού των μετοχών της ΑΤΕ στις Ενώσεις όσο και η πρόταση των ΕΑΣ Ηπείρου που αποκλείστηκαν από την τελική φάση του διαγωνισμού, χωρίς επαρκείς και πειστικές εξηγήσεις..."

Σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Ηπείρου αναφέρει, μεταξύ των άλλων, πως "...Η Περιφέρεια Ηπείρου και το Περιφερειακό Συμβούλιο, κατ΄ επανάληψη έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες και έχουν έχουν εκφράσει τη θέση τους για τη γαλακτοβιομηχανία "ΔΩΔΩΝΗ". Η απόφαση που πάρθηκε κινείται σε διαφορετική κατεύθυνση. Η υπό εκκαθάριση ATEBANK και οι σύμβουλοι αποκρατικοποίησης οφείλουν να δώσουν άμεσα προς τους Ηπειρώτες σαφείς εξηγήσεις για το σπεπτικό βάσει του οποίου κατέληξαν στη συγκεκριμένη επιλογή και τους λόγους για τους οποίους απέρριψαν τις άλλες προσφορές. Επίσης έχουν υποχρέωση να ανακοινώσουν το δεσμευτικό πλαίσιο βάσει του οποίου θα διασφαλιστούν :

* Η διατήρηση της σημερινής δομής της γαλακτοβιομηχανίας, με έδρα τα Ιωάννινα και την Ήπειρο.

* Ο εκσυγχρονισμός και η ανάπτυξή της

* Η προστασία της ποιότητας των παραγομένων προϊόντων της

* Οι θέσεις εργασίας

* Η αδιατάρρακτη συνεργασία με τους Ηπειρώτες κτηνοτρόφους - παραγωγούς.

Οι εξελίξεις αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά, πόσο διαφορετικά θα ήταν σήμερα τα πράγματα, εάν δεν τορπιλιζόταν η πρωτοβουλία για τη σύσταση Ηπειρωτικής εταιρίας λαϊκής βάσης.Η Περιφερειακή Αρχή, σε ο, τι την αφορά, θα συνεχίσει να βρίσκεται πάντα δίπλα στους κτηνοτρόφους και στους αγώνες τους για ένα καλύτερο αύριο...".

--------------------

                ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ.

                                                                                                                    5-10-2012

Αυτή η αχαρακτήριστη κυβερνητική πρόθεση, για τη βίαιη ένταξη του ΤΑΥΤΕΚΩ στον ΕΟΠΥΥ, οδηγεί σε δύσκολα μονοπάτια τη μεγάλη υπόθεση του χώρου μας, τη συνέχιση, δηλαδή, της λειτουργίας του Ταμείου Υγείας.

Στο ΤΑΥΤΕΚΩ συμμετέχουν και ταμεία του τραπεζικού χώρου, μεταξύ των οποίων κι αυτό της Τράπεζας Πειραιώς. Τυχόν, λοιπόν, επιμονή στην υλοποίηση της παραπάνω κυβερνητικής πρόθεσης, φέρνει πρόσθετες, αν όχι ανυπέρβλητες, δυσκολίες στην ολοκλήρωση του εγχειρήματος, για τη δημιουργία, άμεσα ή σε δεύτερη φάση, ενός ισχυρότερου Ταμείου Υγείας στο χώρο της Πειραιώς, στο οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι.

Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνταν όλες οι μέχρι χθες ενέργειες, την προοπτική αυτή την είχαν δεχθεί όλοι οι Σύλλογοι κι όλα έδειχναν, πως και η εργοδοσία την αντιμετώπιζε θετικά, κάτι που, άλλωστε, παράγοντες της διοίκησης της τράπεζας, είχαν ανακοινώσει σε εργαζόμενους, στην πρόσφατη επίσκεψή τους στη Θεσσαλία.

Το προηγούμενο διάστημα, με πρωτοβουλία του Προεδρείου του ΣΕΑΤΕ, είχαν πραγματοποιηθεί επαφές και συζητήσεις με κυβερνητικούς εκπροσώπους, στις οποίες τέθηκε και αναλύθηκε το ζήτημα της απαγκίστρωσης των εργαζομένων της Πειραιώς από το ΤΑΥΤΕΚΩ, προκειμένου να ενταχθούν στο νέο ισχυρό Ταμείο Υγείας του χώρου, που θα δημιουργούνταν με βάση το ΤΥΠΑΤΕ.

Την όλη αυτή προσπάθεια την εντάσσαμε στα πλαίσια του στόχου του ενιαίου κλαδικού φορέα Υγείας, γι αυτό και σε όλες τις ενέργειες υπήρξε συνεργασία και στήριξη από την ΟΤΟΕ.

Μέχρι την τελευταία στιγμή όλα πήγαιναν καλά, μιας και οι συζητήσεις είχαν φτάσει ως τη μορφή που θα είχε η τροπολογία, η οποία θα έπρεπε να κατατεθεί και να ψηφιστεί στη Βουλή.

Μετά την περασμένη Πέμπτη και τη γνωστοποίηση της κυβερνητικής πρόθεσης για την ένταξη του ΤΑΥΤΕΚΩ στον ΕΟΠΥΥ, το όλο ζήτημα έχει σκαλώσει.

Η ΟΤΟΕ έχει πάρει τις πρωτοβουλίες αντιμετώπισης της κατάστασης και παλεύει για την ανατροπή του σχεδίου αυτού. Με συνεχείς παρεμβάσεις στα αρμόδια υπουργεία προτάσσει τη βιωσιμότητα των τραπεζικών Ταμείων Υγείας, (η οποία αυτές τις ημέρες επισημοποιήθηκε με αναλογιστικές μελέτες) και προβάλλει τον ομόθυμο στόχο του κλάδου, για το ενιαίο Ταμείο των τραπεζοϋπαλλήλων.

Είμαστε μαζί με την Ομοσπονδία, είμαστε μαζί με τους άλλους Συλλόγους, όχι απλά από συναδελφική αλληλεγγύη, αλλά γιατί ο σκοπός είναι κοινός, γιατί η δημιουργία του ισχυρού Ταμείου Υγείας στο χώρο της Πειραιώς, προωθεί παραπέρα το στόχο του κλαδικού φορέα.

Σε πρώτη φάση, η αποτροπή της ένταξης των τραπεζικών Ταμείων του ΤΑΥΤΕΚΩ, στον ΕΟΠΥΥ, διευκολύνει τις εξελίξεις στην Πειραιώς, διατηρεί και ενισχύει τη λειτουργία του ΤΥΠΑΤΕ, ενώ σε δεύτερη φάση, κάνει πιο εφικτό το στόχο του ενιαίου Ταμείου Υγείας.

Υ.Γ. Την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και επικρατεί στο χώρο της Υγείας, μπορεί, κανείς, να τη διαγνώσει, από τη χθεσινή επιστολή, που έστειλε η ΟΤΟΕ, στο Φαρμακευτικό Σύλλογο Αθήνας, διαβάζοντάς την ΕΔΩ !...

--------------------
 

ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ !

                                                                                                                       4-10-2012
                                                                                                                              15.05
 
                       

Το ΕΚΑ "...καταγγέλλει πως οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά χτυπήθηκαν από τις δυνάμεις καταστολής επειδή τόλμησαν να διεκδικήσουν αξιοπρεπή εργασία αντί της μιας ημέρας εργασία που τους προσφέρει η εργοδοσία.

Το Υπουργείο Άμυνας και συνολικά η Κυβέρνηση, είναι υπεύθυνοι και υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό για την απαξίωση της εγχώρια αμυντικής βιομηχανίας γενικότερα και τους καλούμε να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις του τομέα αυτού.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας στέκεται πλάι στους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και καλεί τα Σωματεία Μέλη του να δείξουν την αλληλεγγύη τους  στο Σωματείο και τους εργαζόμενους στα Ναυπηγία Σκαραμαγκά.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους, καθώς, όπως καταγγέλλουν, παραμένουν επί έξι μήνες απλήρωτοι...".

Άνδρες από τουλάχιστον τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ έθεσαν σε κλοιό τους διαμαρτυρόμενους, στο Υπουργείο ΄Αμυνας, ενώ έγιναν πάνω από 100 προσαγωγές, με πιο πρόσφατη αυτή του προέδρου των εργαζομένων στα ναυπηγεία, Γ. Καρακίτσου.

«Είναι χλευαστική η αντιμετώπιση μας» ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος των εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. «Η κυβέρνηση ρίχνει τις ευθύνες στους Αραβολιβανέζους και τους Γερμανούς και οι Αραβολιβανέζοι και οι Γερμανοί στην κυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία είναι σε απόγνωση. Είναι απλήρωτοι έξι μήνες. Πολλοί έχουν διαλύσει τις οικογένειές τους. Άλλοι κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους από τα χρέη. Δεν έχουμε που να πάμε. Δεν ξέρουμε τι άλλο να κάνουμε».

«Δεν μπορεί αυτοί που έχουν καταπατήσει κάθε ιερό και όσιο, οδηγώντας στην εξαθλίωση χιλιάδες ελληνικές οικογένειες, να συλλαμβάνουν τώρα εργαζόμενους που διακδικούν τα δίκαιά τους», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, αναφερόμενος στα επεισόδια στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Η διοίκηση της ΓΣΕΕ μετέβη στη ΓΑΔΑ, για να εκφράσει τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους που έχουν προσαχθεί, ενώ κάλεσε συνδικαλιστικά στελέχη να συγκεντρωθούν έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

 --------------------

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ.

                                                                                                                         3-10-2012
                                                                                                                                21.15

Τη σύγκλιση του Διοικητικού και του Γενικού Συμβουλίου του Συλλόγου, για την επόμενη Τρίτη 9-10-2012, στις 11, αποφάσισε το Προεδρείο στη σημερινή συνεδρίασή του.

l Το Δ.Σ. θα εγκρίνει το τελικό κείμενο που θα τεθεί ενώπιον των συναδέλφων, στα πλαίσια της πανελλαδικής ψηφοφορίας, για την τροποποίηση του Καταστατικού και θα προσδιορίσει την ημερομηνία διεξαγωγής της, με ευθύνη τη κεντρικής εφορευτικής επιτροπής, που εκλέχτηκε στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση.

l Στο Προεδρείο συζητήθηκε, κατά προτεραιότητα, το θέμα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων που μεταφερθήκαμε στην Πειραιώς, επισημάνθηκε το πάγωμα της υπόθεσης, τόσο από την πλευρά του ΙΚΑ, όσο και του Υπουργείου Εργασίας, εκτιμήθηκαν οι δυσκολίες, που δημιουργούνται ειδικά αυτή τη συγκυρία, (με την ύπαρξη των διαδικασιών για το νέο πακέτο μέτρων…), και αποφασίστηκε η άμεση προσπάθεια, επανατοποθέτησης του όλου ζητήματος.

Πρώτη άμεση ενέργεια η προσφυγή στο ΙΚΑ, προκειμένου να υπάρξει συγκεκρι-μένη και σαφής διευκρίνιση, για το περιεχόμενο της γνωστής εγκυκλίου, που προβλέπει τη συνέχιση της απασχόλησης σε άλλο εργοδότη, αλλά παρόμοια εργασία, για λίγο χρονικό διάστημα, (το περιβόητο τρίμηνο…), χωρίς την απώλεια των υπαρχόντων ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

l Τις αμέσως επόμενες ημέρες ο ΣΕΑΤΕ θα ζητήσει από τις καθαρίστριες μερικής απασχόλησης, που δεν προσλήφθηκαν στην Πειραιώς, αλλά στην εταιρεία Alter Ego, να στείλουν εξουσιοδότηση, προκειμένου να κατατεθεί Αγωγή κατά της τράπεζας, για τη μη τήρηση των δεσμεύσεών της, περί πρόσληψης όλου του προσωπικού. Η προσφυγή θα συντονιστεί από το Σύλλογο, αλλά θα γίνει από τις ίδιες τις συναδέλφισσες, με την νομική επιμέλεια του δικηγόρου μας.

Τα υπόλοιπα ζητήματα, που αφορούν εργαζόμενες της καθαριότητας και, κυρίως, αυτό των προσφυγών και των αποφάσεων, για τη μετατροπή της απασχόλησής τους, σε πλήρη, θα προωθηθούν, περαιτέρω, μέσω των δικηγόρων, που έχουν διεκπεραιώσει τις αρχικές αγωγές τους.

l Ευρεία συζήτηση, ξανάγινε, και για τα ζητήματα που αφορούν την εκκαθά-ριση, με κυρίαρχα αυτά των αποζημιώσεων και των συναφών απαιτήσεων. Ο Σύλλογος θα προσπαθήσει να παρακολουθήσει στενά την όλη διαδικασία των επαληθεύσεων των αναγγελιών, ενώ με παρέμβασή του στην Τράπεζα της Ελλάδος, θα θέσει το θέμα της επίσπευσης της καταβολής του 50% των αποζημιώσεων απόλυσης, αλλά και την καταβολή των συναφών απαιτήσεων, (οδοιπορικά, δώρο Χριστουγέννων κλπ), μέσω εκκαθαριστικής μισθοδοσίας, όπως αρχικά είχε γνωστοποιηθεί από την πλευρά της ΔΑΔ.

Τις επόμενες ημέρες θα αποσταλεί στον εκκαθαριστή επιστολή του Συλλόγου, με τις θέσεις, τις προτάσεις του, αλλά και τα αιτήματά του, γύρω από τα παραπάνω ζητήματα.

l Ενημερώσεις υπήρξαν στη συνεδρίαση, για τα θέματα του εφ΄ άπαξ, (πληρο-φόρηση για την πορεία των αναλογιστικών μελετών…), το ασφαλιστικό πρόγραμμα Καφίρη – Δημόπουλου, (υπάρχουν επαφές με την ΑΤΕ Ασφαλιστική και θα γίνουν και με τον εκκαθαριστή), την πορεία της υπόθεσης της προσφυγής στο Συμβούλιο Επικρατείας, για την εκποίηση της ΑΤΕ, (η προσφυγή ανατέθηκε, τελικά, σε γνωστό καθηγητή της Νομικής Σχολής Αθήνας), την διενέργεια περιφερειακών ενημερωτικών συνελεύσεων στο λεκανοπέδιο, αλλά και σε άλλες περιοχές, (το Δ.Σ. θα εκτιμήσει και θα αποφασίσει σχετικά…), τα φαινόμενα παραβίασης του ωραρίου σε κεντρικές μονάδες, (θα υπάρξουν παρεμβάσεις του Συλλόγου) καθώς και τον ορισμό σειράς συναδέλφων, για την προώθηση εργασιών της εκκαθάρισης, μέσω ειδικών πληρεξουσίων.

                                                               ----------

          ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ !

 
            

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν Πανεργατικό συλλαλητήριο διαμαρ-τυρίας τη Δευτέρα 8/10/2012 στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα.

Ανάλογα συλλαλητήρια θα οργανωθούν στην Περιφέρεια από τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα και τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ.

Τα συνδικάτα απευθύνουν ανοιχτή δημόσια πρόσκληση συμμετοχής σε όλους τους συλλογικούς και κοινωνικούς φορείς, την Τ. Αυτοδιοίκηση και σε όλους τους πολίτες που πλήττονται από τα εξοντωτικά και αναποτελεσματικά μέτρα των μνημονίων και τις παράλογες απαιτήσεις των τοκογλύφων δανειστών.

Για να μην πληρώσουν ξανά οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι τα ΣΠΑΣΜΕΝΑ της κρίσης των Τραπεζιτών και των κερδοσκόπων δανειστών.

Για να μην εκποιηθεί η δημόσια περιουσία και τα κοινωνικά αγαθά.

Για να βάλουμε φραγμό στη νέα βάρβαρη αντεργατική επέλαση κατά μισθωτών και συνταξιούχων και να απαιτήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ :
 
ΝΑ ΜΗ ΨΗΦΙΣΘΟΥΝ τα μέτρα
που ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να πει ένα μεγάλο ΟΧΙ στους εκβιασμούς και στις παράλογες απαιτήσεις της Τρόικα και στη νεοφιλελεύθερη θύελλα ισοπέδωσης των εργατικών, κοινωνικών και δημοκρατικών μας δικαιωμάτων.

Η συνταγή είναι λάθος, τα προγράμματα απέτυχαν παταγωδώς και αυτοί επιμένουν στην ίδια αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική!

·         Αυτή δεν είναι ευρωπαϊκή ΒΟΗΘΕΙΑ, είναι ΘΗΛΙΑ ΠΝΙΓΜΟΥ που καταστρέφει την κοινωνία και την οικονομία!

·         Αυτά είναι μέτρα χωρίς ελπίδα ΣΩΤΗΡΙΑΣ, γιατί και την κοινωνία εξαθλιώνουν και την οικονομία βυθίζουν στην ύφεση και την χρεοκοπία.

Συνεχίζουμε και αντιδρούμε γιατί ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΑ, ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΑ και ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ, γιατί οι μισθοί και οι συντάξεις μειώνονται, οι ΤΙΜΕΣ και η ακρίβεια καλπάζουν ενώ οι ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ το διασκεδάζουν!

Στις σημερινές δύσκολες και κρίσιμες συνθήκες επιβάλλεται η μέγιστη δυνατή ΕΝΟΤΗΤΑ όλων των δυνάμεων της εργασίας στη βάση των κοινών μας αιτημάτων και προβλημάτων απαιτείται να βρεθούμε ΟΛΟΙ στο δρόμο του αγώνα μαζί με τα συνδικάτα.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ 8/10 ΩΡΑ 6 μ.μ.
 
--------------------
 
ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΕΑΤΕ.
 
                                                                                                                        2-10-2012
 
                      
                                                                      Πατήστε για μεγέθυνση

Μετά την θέση της ΑΤΕ σε εκκαθάριση και την απασχόληση του προσωπικού στην Τράπεζα Πειραιώς, κρίνεται απαραίτητη η τροποποίηση του Καταστατικού του Συλλόγου, ώστε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται.

Για το λόγο αυτό προτείνεται η τροποποίηση του άρθρου 1 του Καταστατικού, που αφορά στην επωνυμία του Συλλόγου, και η προτεινόμενη νέα επωνυμία του Συλλόγου είναι :

«Σύλλογος Εργαζομένων Τράπεζας Αγροτικής Πειραιώς (ΣΕΤΑΠ).»

Επίσης προτείνεται η τροποποίηση του άρθρου 8 του Καταστατικού που αφορά στα μέλη του Συλλόγου, έτσι ώστε εκτός από τους εργαζόμενους της ΑΤΕ που παρέχουν πλέον τις υπηρεσίες τους στην Τράπεζα Πειραιώς, να μπορούν να είναι μέλη του Συλλόγου όλοι οι εργαζόμενοι, όλων των ειδικοτήτων, στην Τράπεζα Πειραιώς.

Πέραν των ανωτέρω τροποποιήσεων, προτείνονται και οι ακόλουθες προσαρμογές στις διατάξεις του Καταστατικού, που αφορούν στην επωνυμία του Συλλόγου και στην επωνυμία της Τράπεζας, και συγκεκριμένα:

Α) Η αντικατάσταση της παλαιάς επωνυμίας “ΣΕΑΤΕ” με την νέα προτεινόμενη επωνυμία του συλλόγου “ΣΕΤΑΠ”, και οι αντίστοιχες προσαρμογές, σε όλες τις σχετικές διατάξεις του καταστατικού.

Β) Η αντικατάσταση της επωνυμίας της επιχείρησης, όπου αναφέρεται στο καταστατικό, ως ΑΤΕ ή Αγροτική Τράπεζα ή Αγροτική, με τον όρο “Τράπεζα”.

 Με βάση τα ανωτέρω, προτείνεται η ακόλουθη διατύπωση στις διατάξεις των άρθρων 1, 2 και 8 του Καταστατικού:

Πρόταση τροποποίησης του άρθρου 1

“Άρθρο 1

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΚΑΙ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Το καταστατικό του επιχειρησιακού σωματείου με την επωνυμία "ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ" ("ΣΕΑΤΕ"), που λειτουργούσε στο χώρο της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος, τροποποιείται και λειτουργεί πλέον επιχειρησιακό σωματείο στο χώρο της Τράπεζας Πειραιώς με την επωνυμία “ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ …………. (ΣΕΤΑΠ).

Έδρα του Σωματείου είναι η Αθήνα.”

Πρόταση τροποποίησης του άρθρου 2 παράγραφος β).

Άρθρο 2

β) Το Σωματείο έχει στρογγυλή σφραγίδα που φέρνει περιμετρικά τον τίτλο "ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ" και στο μέσον το σήμα που αποτελείται από 4 χέρια ενωμένα.

Πρόταση τροποποίησης του άρθρου 8

“Άρθρο 8

ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Μέλη του Σωματείου είναι οι πρώην εργαζόμενοι της Αγροτικής Τράπεζας, που παρέχουν πλέον τις υπηρεσίες τους στην Τράπεζα Πειραιώς, καθώς και όλοι οι εργαζόμενοι, όλων των ειδικοτήτων, στην Τράπεζα Πειραιώς, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου και δηλώσουν ότι αποδέχονται ανεπιφύλακτα τις διατάξεις του Καταστατικού καθώς και τις νόμιμες αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης, του Γενικού και του Διοικητικού Συμβουλίου.”

Οι παραπάνω τροποποιήσεις του Καταστατικού του Συλλόγου, με βάση την απόφαση της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης, θα τεθούν σε πανελλαδική ψηφοφορία στο άμεσο μέλλον, σε ημερομηνία που θα προσδιορίσει το Δ.Σ.

---------- 

                  ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΤΩΡΑ !

 

 ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ
ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ
ΤΟΥ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟΥ ΕΟΠΥΥ
 
ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ Η ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ
ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ (ΤΑΥΤΕΚΩ)
ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ
 
Η ΟΤΟΕ ΚΗΡΥΞΕ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΚΑΙ ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ !

Η ΟΤΟΕ κατέθεσε στις 27-9-12 και πολύ προτού λήξει η ημερομηνία που προέβλεπε ο Νόμος, στους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας την αναλογιστική μελέτη για τον κλάδο υγείας των τραπεζών και συγκεκριμένα για τα Ταμεία Υγείας [Ταμείο Ασφάλισης Ασθενείας Προσωπικού Τραπεζών Πίστεως, Γενικής και Αμέρικαν Εξπρές (ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ), ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ και ΕΤΒΑ] που ανήκουν στο ΤΑΥΤΕΚΩ, η οποία αποδεικνύει τη βιωσιμότητα των παραπάνω Ταμείων σε βάθος 50 ετών… χωρίς τη χρηματοδότηση του κράτους.

Η μελέτη έγινε σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές που προβλέπονται από τους Νόμους 4052/12 και 4075/12, προκειμένου τα παραπάνω Ταμεία να εξαιρεθούν οριστικά από την ένταξή τους στον ΕΟΠΥΥ και να μετατραπούν αυτοδίκαια σε Ν.Π.Ι.Δ, όπως ορίζεται ρητά στους παραπάνω Νόμους.

Δυστυχώς, όμως, φαίνεται ότι, σ’ αυτή τη χώρα οι Νόμοι που ψηφίζονται από το Ελληνικό Κοινοβούλιο παραβιάζονται πρώτα από τους Υπουργούς και τις Κυβερνήσεις.

Όπως πληροφορηθήκαμε οι προθέσεις των Υπουργών Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας είναι να ακυρώσουν τις ισχύουσες νομοθετικές ρυθμίσεις για να οδηγήσουν τα εναπομείναντα αποθεματικά των ασφαλιστικών Ταμείων Υγείας των Τραπεζοϋπαλλήλων στον ΕΟΠΥΥ.

Έναν φορέα πλήρως χρεοκοπημένο και εξαρχής καταδικασμένο, που βρίθει από παθογένειες όπως διαπιστώνουμε καθημερινά.

Σημειώνεται ότι, τα Ταμεία Υγείας των Τραπεζοϋπαλλήλων δεν έχουν κοινωνικό πόρο ούτε κρατική επιχορήγηση, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχουν επιβαρύνει ποτέ τον κρατικό προϋπολογισμό, αφού τα κεφάλαιά τους διαμορφώνονται αποκλειστικά από τις ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών.

Αντίθετα, οι τραπεζοϋπάλληλοι με τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλλουν και με την συνεπή φορολόγησή τους, στηρίζουν χρόνια το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση που διαμορφώνεται, η Εκτελεστική Γραμμα-τεία της ΟΤΟΕ που συνεδρίασε την Παρασκευή (28/9/12) εκτάκτως για το θέμα αυτό, αποφάσισε:

1.                Την κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας στις Τράπεζες, σε ημερομηνία που θα καθορισθεί, με κλιμάκωση του αγώνα αν τολμήσουν να πραγματοποιήσουν τα σχέδιά τους.

2.                 Συντονισμός ενεργειών εργαζομένων και συνταξιούχων των Τραπεζών και πραγματοποίηση συλλαλητηρίων.

3.                Δημοσιοποίηση στην ελληνική κοινωνία των πραξικοπη-ματικών παρεμβάσεων της Κυβέρνησης με τις οποίες ακυρώ-νονται αυθαίρετα νομοθετικές ρυθμίσεις, γεγονός που υπονομεύει την Δημοκρατία και παραπέμπει σε πρακτικές δημόσιας διοίκησης τριτοκοσμικών χωρών.

4.                Διερεύνηση δυνατοτήτων για νομική διεκδίκηση των κεφαλαίων των Ταμείων Υγείας, που χάθηκαν με την εφαρμογή του PSI.

Μετά την συνεδρίαση της Ε.Γ., το Προεδρείο της ΟΤΟΕ συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Παναγιωτόπουλο, στον οποίο κατέθεσε τις διαμαρτυρίες της.

Ο Υφυπουργός Εργασίας, δεσμεύτηκε απέναντι στην ΟΤΟΕ, ότι, δεν θα ληφθούν κυβερνητικές αποφάσεις χωρίς να ακουστούν οι θέσεις της ΟΤΟΕ, η οποία θα κληθεί για το σκοπό αυτό από την Κυβέρνηση.

H OTOE καλεί την Κυβέρνηση να σταματήσει, άλλοτε να παίζει το ρόλο του τροχονόμου των αποφάσεων της Τρόικας, προφασιζόμενη ότι δήθεν διαπραγματεύεται και άλλοτε να επικαλείται, για να δικαιολογηθεί, ως μνημονιακές υποχρεώσεις της Κυβέρνησης τη δική της αδυναμία σωστής διακυβέρνησης της χώρας, στα πλαίσια του Συντάγματος των Νόμων και των Θεσμών λειτουργίας ενός κράτους δικαίου.

Η ΟΤΟΕ, διεκδικεί την δημιουργία Ενιαίου Ταμείου Υγείας για όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους των Τραπεζών με τη μορφή Ν.Π.Ι.Δ. χωρίς καμία οικονομική ή άλλη συμμετοχή του Κράτους.

Ο στόχος αυτός είναι εφικτός και επιβάλλεται να υλοποιηθεί στις σημερινές συνθήκες, που διευρύνονται συνεχώς τα αδιέξοδα των πολιτικών επιλογών στον τομέα της υγείας και θα δώσει, μαζί με τους εργαζόμενους στις Τράπεζες υπέρ πάντων αγώνα για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Πρέπει να κατανοήσουμε ΟΛΟΙ ότι με τα θέματα της Υγείας δεν παίζουμε.  Η μάχη που ξεκίνησε εδώ και μήνες θα συνεχιστεί δυναμικά σε όλα τα επίπεδα και οι όποιες αποφάσεις παρθούν από την ΟΤΟΕ, θα στοχεύουν στο να στείλουμε όλοι μαζί το μήνυμα της ΕΝΟΤΗΤΑΣ και της ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, που αποτελεί τη μοναδική προϋπόθεση για να έχουν επιτυχία οι προσπάθειές μας.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ είναι σε διαρκή συνεδρίαση, προκειμένου να παρέμβει άμεσα εφόσον προκύψουν αιφνιδιαστικές ενέργειες από πλευράς της Κυβέρνησης.

Ανακοίνωση Νο 40 της ΟΤΟΕ

----------

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ.

Σε συνέχεια των δράσεων και των κινητοποιήσεων των συνδικάτων και εκτιμώντας την κατάσταση όπως διαμορφώνεται ενόψει των νέων άδικων, σκληρών και αναποτελεσματικών μνημονιακών μέτρων, η ΓΣΕΕ αποφάσισε τα εξής:

1.      Πανεργατικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ τη Δευτέρα 8/10/2012 και ώρα 18.00 στο Σύνταγμα (Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας). Ανάλογες δράσεις θα πραγματοποιηθούν στην Περιφέρεια από τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα.

2.      Σύσκεψη Προεδρείων Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων Αττικής την Τετάρτη 3/10/2012 και ώρα 10.00 στα Γραφεία της Συνομοσπονδίας με θέμα την οργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

3.      Απεργιακές κινητοποιήσεις σε συνεννόηση και συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ ενάντια στα καταστροφικά για κοινωνία και οικονομία μέτρα των μνημονίων και ανάλογα με την εξέλιξη των αποφάσεων Κυβέρνησης και  Τρόικα.

4.      Διάβημα-παράσταση διαμαρτυρίας των συνδικάτων στον Υπουργό Εργασίας την Πέμπτη 4/10/2012 και ώρα 12.00.

5.      Πρόσκληση για συνάντηση με πολιτειακούς και κυβερνητικούς φορείς (Πρόεδρο Δημοκρατίας, Πρωθυπουργό και αρχηγούς κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση).

6.      Πρόσκληση προς τους εργοδοτικούς φορείς (ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ) για συμφωνία και υπογραφή Εθνικής Σύμβασης στη βάση της κοινής επιστολής της 3/2/2012 (η σχετική πρόσκληση θα επιδοθεί στη συνάντηση  των φορέων στις 3/10).

----------

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ALPHA BANK - ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ

Η κλιμάκωση των αναδιαρθρώσεων στις Τράπεζες με τη μεταβίβαση της Εμπορικής Τράπεζας στην Alpha Bank από την Credit Agricole, δημιουργεί νέα δεδομένα στο Τραπεζικό Τοπίο στην Ελλάδα και οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, ειδικότερα σε ό,τι αφορά στο κεφάλαιο Εργασία, συγκεντρώνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της ΟΤΟΕ και των εργαζομένων.

Η ΟΤΟΕ έχει σοβαρές ενστάσεις στην επιλογή συγκεντροποίησης του Τραπεζικού Συστήματος και θεωρεί, ότι, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη σε κάθε περίπτωση η κοινωνική διάσταση, με ιδιαίτερη μέριμνα για την Εργασία και τα βασικά δικαιώματα των Εργαζομένων.

Σε μια περίοδο που στη χώρα μας η ανεργία έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις και η ύφεση της οικονομίας βαθαίνει συνεχώς, με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται η κατάσταση, αποτελεί θέμα προτεραιότητας στις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν μεταξύ της Alpha Bank και της Credit Agricole για τη μεταβίβαση της Εμπορικής Τράπεζας, η εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου κοινωνικού σχεδίου, που θα διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας, τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά δικαιώματα.

Η συμμετοχή της ΟΤΟΕ και των εκπροσώπων των εργαζομένων και των δύο πλευρών στη διαδικασία αυτή, είναι απαραίτητη.

Στη διαδικασία αυτή, η συμμετοχή της συνδικαλιστικής πλευράς δεν επιβάλλεται μόνο για λόγους διασφάλισης των εργασιακών δικαιωμάτων στα πλαίσια του ρόλου και των υποχρεώσεών της, αλλά μπορεί να συμβάλει εποικοδομητικά με θέσεις, ιδέες και προτάσεις για το αύριο του τραπεζικού συστήματος και το ρόλο του, που αφορά στην ανάπτυξη, στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, αλλά και στη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας.

Για τους λόγους αυτούς, η ΟΤΟΕ, θα παρακολουθήσει τις εξελίξεις και θα είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε όλες τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, οι οποίες θα αφορούν στους εργαζόμενους, με την ελπίδα ότι και η πλευρά των τραπεζών θα αναγνωρίσει ότι η συνεννόηση και ο διάλογος για όλα τα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος πρέπει να είναι κοινή απαίτηση.

Σε κάθε περίπτωση επισημαίνουμε, ότι, η κρισιμότητα των στιγμών για τη χώρα μας, την οικονομία και τη κοινωνία, δεν επιτρέπουν σε κανέναν αλαζονικές συμπεριφορές ή περιφρόνηση του θεσμικού ρόλου των συνδικάτων.

Η ΟΤΟΕ, θα είναι έτσι κι αλλιώς παρούσα αποφασιστικά, εποικοδομητικά και μαχητικά και παρακολουθώντας όλες τις αποφάσεις και τις διαδικασίες συγκεντροποίησης του τραπεζικού συστήματος, θα βρίσκεται πάντοτε σε ετοιμότητα παρέμβασης και δράσης για όλα τα ζητήματα που αφορούν στους εργαζόμενους στις Τράπεζες.

Δελτίο Τύπου της ΟΤΟΕ

                                                                                                                 
 
 
 
 
 
 
 
   
                                                                                                                   
 
--------------------
--------------------
 
 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2012
 
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2012
 
ΙΟΥΛΙΟΣ 2012
 
 ΙΟΥΝΙΟΣ 2012
 
 ΜΑΪΟΣ 2012
 
 ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2012
 
 ΜΑΡΤΙΟΣ 2012
 
 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012
 
 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012
 

Η ιστοσελίδα των Καταστημάτων STAFF www.hellenicstaffshops.gr

 
 make a gif
 
   Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ
     ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ...

24-10-2012

Τα ισχνά ποσοστά συμμετοχής των εργαζομένων στην ΑΤΕ, στις τελευταίες απεργίες, (της ΓΣΕΕ και της ΟΤΟΕ), δείχνουν πως, μάλλον, έχει επικρατήσει μεταξύ των συναδέλφων η εκτίμηση, πως καλούνται σε απεργίες …αλληλεγγύης. Πως τα ζητήματα που διεκδικούνται, αφορούν κάποιους άλλους κι όχι ΚΑΙ εμάς…

Φυσικά και δεν είναι έτσι : οι μειώσεις που προωθούνται με τα νέα μέτρα λιτότητας αφορούν κι εμάς, η αύξηση των ορίων ηλικίας, επίσης, όπως και τα ωράρια !

Η μείωση των αποζημιώσεων αναφέρεται και σε μας, όπως, σαφέστατα, οι περικοπές των φοροαπαλλαγών και οι επί πλέον αυξήσεις στη φορολογία.

Οι πανεργατικές απεργίες γίνονται και για τα δικά μας δικαιώματα και δεδομένα κι όχι κάποιων άλλων, στους οποίους καλούμαστε να δείξουμε αλληλεγγύη.

Η κινητοποίηση της ΟΤΟΕ ενάντια στην ένταξη του ΤΑΥΤΕΚΩ στον ΕΟΠΥΥ, δεν αφορά τις άλλες τράπεζες, που έχουν Ταμεία εκεί. Αφορά και τα αυτοδιαχειριζόμενα ΤΥΠΕΤ και ΤΥΠΑΤΕ, το δεύτερο – το δικό μας – άμεσα και κατ΄ ευθείαν : αν τα δύο Ταμεία στα οποία υπάγονται οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στην Πειραιώς, πάνε, τελικά, στον ΕΟΠΥΥ, το ΤΥΠΑΤΕ τετέλεσται !

Οι αγροτικάριοι θα βρεθούμε κατ΄ ευθείαν στον ΕΟΠΥΥ, χωρίς, καν, τη στάση του ΤΑΥΤΕΚΩ !

Οι γραμμές αυτές γράφονται με αφορμή ένα πρωτοφανές γεγονός, τουλάχιστον για τα τελευταία 30 χρόνια : στην ΑΤΕ καταγράφηκε το μικρότερο ποσοστό συμμετοχής στη χθεσινή απεργία του κλάδου, από κάθε άλλη τράπεζα, ακόμα κι από τις παραδοσιακές ιδιωτικές ALPHA και Eurobank !!!

Ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας είναι μεγάλος και δύσκολος.  Ο εφησυχασμός και η αδιαφορία είναι σίγουρο, πως δεν θα μας βγουν σε καλό !

                                  Κ. Αμούντζιας
                           Πρόεδρος ΣΕΑΤΕ

----------

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ !

15-10-2012

Δυσβάσταχτο, άδικο και αντιαναπτυξιακό θα ειναι και ο νέο πακέτο των μέτρων-σόκ που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή-εν μέσω απεργιών- εντός των προσεχών ημερών και θα αφορά την περίοδο 2013-2014. Σημειώνεται οτι για την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου έχει εξαγγελθεί νέα πανεργατική απεργία απο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Το νεο πακέτο περικοπών σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές πολιτικές θα οδηγήσει την οικονομία σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση, αποσύνθεση και κατάρρευση, το λαό και τη νεολαία στον σύγχρονο Καιάδα της ανεργίας, που αναμένεται σύντομα να σπάσει το φράγμα του 30%, και τη χώρα μας σε ακόμα μεγαλύτερη οικονομική κοινωνική καταστροφή.

Eιναι δεδομένο οτι και το 2013 η οικονομική κατάσταση θα ειναι χειρότερη με μεγάλα θύματα τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Και όχι μόνο. Αγρότες, άνεργοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και γενικά το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού θα πληρώσουν πάλι τις αδιέξοδες και καταστροφικές πολιτικές της τρόικα.

 Νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, αδυσώπητη φοροεπιδρομή, έκρηξη της ανεργίας και ανατροπές στο ασφαλιστικό θα ειναι το επισφράγισμα στην κοινωνική εξαθλίωση.

Ηλίας Γεωργάκης

----------

ΘΥΣΙΕΣ ΧΑΜΕΝΕΣ !

4-10-2012

Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι τo νέο (2013-2014) πακέτο περικοπών σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές πολιτικές, θα οδηγήσει την οικονομία σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση, αποσύνθεση και κατάρρευση, το λαό και τη νεολαία στον σύγχρονο Καιάδα της ανεργίας, που αναμένεται σύντομα να σπάσει το φράγμα του 30%, και τη χώρα μας σε ακόμα μεγαλύτερη οικονομική κοινωνική καταστροφή. Θα είναι το επισφράγισμα της κοινωνικής εξαθλίωσης.

Δυστυχώς όλα δείχνουν ότι οι θυσίες πάνε χαμένες αφού τα νέα μέτρα-σοκ θα επιτείνουν την ύφεση, τη φτώχεια και θα αυξήσουν την ανεργία. Τα παιδιά μας είναι καταδικασμένα. Η χώρα μας εξακολουθεί να έχει θλιβερή πρωτιά στην ανεργία των νέων. Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Eurostat τον περασμένο Ιούνιο, σε ό,τι αφορά την ανεργία των νέων, πρώτη έρχεται η Ελλάδα (55,4%) και ακολουθεί η Ισπανία (52,9%). Η λέξη φτώχεια είναι πλέον το ''σήμα κατατεθέν''.

Ηλίας Γεωργάκης

----------

ΤΟ ΣΠΙΡΑΛ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ !

24-9-2012

Μπορεί οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι να είχαν άλλα υποσχεθεί προεκλογικά, αλλά είναι σαφές ότι η μερίδα του λέοντος θα προκύψει από τις περικοπές μισθών, συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων και από την επιβολή πρόσθετης φορολογίας. Η τρόικα δικαιολογεί την προτίμησή της σ’ αυτού του είδους μέτρα με το επιχείρημα ότι είναι σίγουρης απόδοσης.

Αυτή, όμως, είναι λογιστική και όχι οικονομική προσέγγιση. Τα νέα οριζόντια μέτρα, που πλήττουν κυρίως μικρομεσαία στρώματα, θα συρρικνώσουν κι άλλο την αναιμική ενεργό ζήτηση, με αποτέλεσμα την κλιμάκωση της ύφεσης και τον περαιτέρω εγκλωβισμό της ελληνικής οικονομίας στο «σπιράλ θανάτου». Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι το τέλος του 2012, το ΑΕΠ θα έχει μειωθεί αθροιστικά σχεδόν κατά 25%!

Η κλιμάκωση της ύφεσης θα προκαλέσει μεγάλες αποκλίσεις και στο δημοσιονομικό επίπεδο, λόγω της μείωσης των δημοσίων εσόδων. Επιπροσθέτως, ο πολλαπλασιασμός των οικονομικών και κοινωνικών ερειπίων εκ των πραγμάτων θα φέρει πιο κοντά το ενδεχόμενο μιας τυφλής κοινωνικής έκρηξης.

Οταν η τρόικα μιλάει για διαρθρωτικές αλλαγές δεν εννοεί την παραγωγική ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα και της πραγματικής οικονομίας. Εννοεί τις μαζικές και άνευ όρων ιδιωτικοποιήσεις και ευρύτερα το ξεπούλημα και όχι την επιβεβλημένη αξιοποίηση του δημόσιου πλούτου. Η επισήμανση έχει σημασία για τη δημόσια συζήτηση. Μήπως οι δανειστές μας έχουν στόχο να νοικοκυρέψουν και να αξιοποιήσουν τα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας για να δρομολογήσουν μια ευρωπαϊκού τύπου ανάπτυξη; Ή μήπως επιδιώκουν να τη μετατρέψουν σε χώρα φθηνών ευκαιριών για το κεφάλαιο, σχεδιάζοντας μία τριτοκοσμικού τύπου ανάπτυξη; Την απάντηση τη δίνουν τα γεγονότα…

                            Σταύρος Λυγερός

----------

ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΟΥΝ…

                                                                   14-9-2012

 Είναι αυτές οι ώρες, οι ημέρες, οι εβδομάδες οι πιο κρίσιμες στην 80χρονη ιστορία του ΤΥΠΑΤΕ. Γενιές και γενιές εργαζομένων έδωσαν από το υστέρημά τους για να υπάρχει σήμερα το Ταμείο Υγείας.
Βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις. Είναι η ώρα που το Δ.Σ του ΤΥΠΑΤΕ χρειάζεται πίσω του και μαζί του ΟΛΟΥΣ τους ασφαλισμένους, εργαζόμενους και συνταξιούχους, στην μεγάλη προσπάθεια που γίνεται.


Στην πρώτη γραμμή το Προεδρείο του ΣΕΑΤΕ. Με συνέχεια και με συνέπεια.
Βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο και λεπτό σημείο των καθοριστικότερων διαπραγματεύσεων που έχουν γίνει ποτέ στην ιστορία του ΤΥΠΑΤΕ για την επιβίωση του Ταμείου.
Κι όμως αυτή την ώρα, την ώρα της που όλα είναι στο τραπέζι, βρίσκονται κάποιοι να χτυπήσουν με τον πιο ύπουλο, απεχθή και προδοτικό τρόπο

.
Είναι μια μικρή ομάδα συνταξιούχων, παρέα παρασίτων, που δεν έχει σχέση με τις αγωνίες και τις ανάγκες της συντριπτικής πλειοψηφίας των συνταξιούχων συναδέλφων που αγωνιά και αγωνίζεται στο πλευρό μας για το Ταμείο Υγείας. Οι κύριοι αυτοί απειλούν συναδέλφους, βρίζουν, παραποιούν γεγονότα και δεδομένα με στόχο την διάλυση του Ταμείου. Στέλνουν εξώδικά, κάνουν αγωγές, απειλούν με εισαγγελείς…
Ας πάρουν το μήνυμα ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ. Τον αγώνα για την διατήρηση του ΤΥΠΑΤΕ θα τον δώσουμε ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ και θα είναι ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ. Γιατί το ΤΥΠΑΤΕ είναι βιώσιμο και τα στοιχεία μας είναι αδιαμφισβήτητα και πολλαπλά τεκμηριωμένα. Οι λιποτάκτες μόνο θα βρεθούν στην απομόνωση και το περιθώριο από όλους τους συναδέλφους. Το όνομά τους θα γραφτεί στη μαύρη βίβλο της ιστορίας των εργαζομένων για πάντα.


Ας το καταλάβουν όσο είναι καιρός. Καμία απειλή, καμία νομική ή άλλη διαδικασία δεν μας φοβίζει. Την προσπάθεια αυτή θα την φτάσουμε μέχρι το τέλος. Με αποτέλεσμα ευεργετικό για όλους τους συναδέλφους.
Όποιο κι αν είναι το κόστος. Το αναλαμβάνουμε ΠΛΗΡΩΣ.

 .

                             ΑΛΕΚΟΣ ΣΤΑΜΟΥ
                  Πρόεδρος Δ.Σ. ΤΥΠΑΤΕ

----------

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

rkmtAh on Make A Gif, Animated Gifs

 

Hit Counter